Nejbližší koncerty
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

picture LP 2020, Bloodshed666 Records / noise rock / Rakousko

Vídeňští DESOLAT vznikli relativně nedávno na troskách stoner/sludge kapely CYRUSS. Ta existovala v letech 2004-09 a 2017-19 a ve scéně si vydobyla své místo dvěma alby. Ale s výměnou bubeníka přišla změna hudebního směřování, a tak byla logickým vyústěním situace změna názvu. Celkem brzy vyšlo pětiskladbové 10“ MP, na nějž záhy navazuje další vinyl.

Tentokrát se jedná o picture 12“, jehož přední stranu zdobí povedená barevná koláž, na zadní straně je pak fotografie kapely a všechno potřebné info. Z jeho drážek se linou zvuky pětice nových skladeb, které jsou pomalé, melodické kytarové linky navozují patřičnou atmosféru, kterou umocňují samply použité z nějakých filmů. Všemu pak dominuje naléhavě záhrobní vokál. Je to sludge hodně hozený do death metalu („The Bureaucrat“) s hardcore feelingem a punkovým přístupem („Waste Of Life“).

Další devizou je pořádně hutný zvuk nahrávky. I když je čistý, nechybí mu ani potřebná špinavost, hutnost a těžkost. Výsledku určitě prospěl závěrečný mastering, o který se postaral světoznámý Dan Swanö (EDGE OF SANITY, BLOODBATH) ve svém studiu Unisound. Takže když to shrnu, mám tady desku, která pěkně vypadá po vizuální stránce a co víc, dvacet minut tryzny uplyne jako nic a já si ji musím dopřát znovu. Tuhle kapelu bych si s chutí dal na nějakém koncertě.

Seznam skladeb:

  • Strana A
  1. Nuclear Extinction To Human Civilisation
  2. Songs Of Love In The Age Of Anarchy
  3. The Bureaucrat
  • Strana B
  1. Waste Of Life
  2. Dreams Of Slaughtered Yuppies Under Starlit Night Skies

Čas: 21:03

Sestava:

  • Alfred – zpěv, kytara
  • Klaus – basa
  • Mentl – bicí

ROZHOVOR

Bandcamp

Bloodshed666 Records

 


Zveřejněno: 19. 05. 2021
Přečteno:
957 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář