Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

CD 2020, vlastní náklad / melodic death / Slovensko

Tohle CD jsem si přivezl z Obscene Extreme 2021 a ani jsem si už nepamatoval, od koho jsem ho dostal. Až když jsem si začal hledat informace o kapele, zjistil jsem, že v nich hraje na kytaru a zpívá Ondrej, který před pár lety rozšířil ABORTION na kvarteto. Tak odtud tedy vítr vane. (úsměv)

Tato čtveřice taky pochází z Nitry a vznikla někdy v roce 2016, to když se členové rock/metalové party DEADWINGS rozhodli hrát něco tvrdšího, a protože by jim to do konceptu stávající kapely moc nezapadlo, založili si kapelu novou. S tou pak během jediného letního víkendu v roce 2019 ve studiu Vomitor Sound nahráli své debutní album, které vyšlo na jaře roku následujícího zabalené do jednoduchého barevného digipacku. Takže i když nejde o nějak čerstvou nahrávku, tak o čerstvou kapelu rozhodně ano.

Ta se na své prvotině prezentuje zdařile zahraným death metalem, ale ne jeho brutální formou, nýbrž tou melodičtější. A přiznávám, že právě tahle forma mě baví. Hudba PRISON OF MY LIFE se pěkně valí, má spád a občas dojde na nějakou tu kytarovou vyhrávku či sólo. Asi nejlepší skladbou pak je svižná „Wrath“, u které předvídám, že bude v koncertním setlistu kapely ještě hodně dlouho. Škoda jen, že hrubý vokál je většinou jen v jedné poloze a tím působí lehce monotónně. Neškodilo by víc variability, jako je tomu třeba u titulní „Madhouse“ (jež tipuju na další hit) nebo „Terror“. Jinak těm jedenácti skladbám, v rozumné délce dvou až tří minut, takže nezačnou nudit, v podstatě není co vytknout. Ta necelá půlhodina poslechu, od úvodní vypalovačky „Phobia“ po závěrečný nářez v „The End“, rozhodně stojí za to.

Melodický death metal měl na Slovensku na konci minulého a začátku tohoto století celkem bohatou základnu. A i když jsou staré časy už dávno pryč, jsem rád, že onu tradici pořád ještě někdo udržuje. PRISON OF MY LIFE se nikam násilně netlačí a hrají hlavně pro svou vlastní radost, což jde z jejich hudby vycítit. Sám jsem zvědavý, kam se posunulo směřování téhle kapely, protože aktuálně už je natočená nová nahrávka.

Seznam skladeb:

  1. Phobia
  2. It
  3. Wrath
  4. Crime Scene
  5. Madhouse
  6. Inquisition
  7. Terror
  8. Strangers
  9. Buried Alive
  10. Killing Machines
  11. The End

Čas: 28:27

Sestava:

  • Ondrej "Nyarg" Varga – kytara, zpěv
  • Ivan "Freddy" Závodný – kytara
  • Štefan "Pišta" Šatka – basa
  • Jozef "Jozzy" Morvay – bicí

ROZHOVOR

Bandzone
Facebook

 


Zveřejněno: 07. 12. 2021
Přečteno:
1313 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář