Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

CD 2020, Immortal Souls Productions / death metal / Česko

Dva roky po úspěšném debutu se z Havířova opět ozývají smrťákovi kovotepci DEAD CARNAGE. Se změnou na místě zpěváka, když Joshua odchází a štafetový chroptící kolík přebírá Bendík (ex-SILVA NIGRA). Jinak je vše při starém, to znamená Milhaus versus 3/5 ANTIGOD (Pedy, Ferenc, Yabback).

Tedy vše při starém i po stránce hudební? Ne tak docela. Jasně, old school je old school, a jak je jednou pod kůží, těžko ho vypudit. O to se kapela ani nesnaží, ale jde na to trochu jinak. Ubylo dílu rychlosti, respektive zběsilosti, a ve středních, někdy až pomalých, tempech ukazuje kapela svou pestřejší a přístupnější tvář. 

Klasika servírovaná v podobě úvodních dvou upalováků příjemně navnadí, ale se třetí „Caged Brutality“ se dostavuje to pravé příjemné mrazení v zádech. Na první dobrou mi naskočily oblíbené pecky anglických legend – BENEDICTION. Znovu potvrzené pravidlo o síle v jednoduchosti a jasný koncertní hit. To samé v bleděmodrém lze s klidným srdcem říci o následující „My Blood Is Black“. Pomalé, těžce se sunoucí úvodní rytmy střídá jednoduchá, primitivní divokost. Opět věřím v koncertní  šlágr.

Zařazením vyššího rychlostního stupně se dává mašinérie znovu do svižnějšího pohybu a já si naplno uvědomuji, jak mi sedí Bendíkův hlas a frázování. Řeč je o páté „God’s Lobotomy“.  V refrénu opakované „Opus Dei“ startuje fantazii a okamžitě mi naskakuje blond šílený služebník tohoto spolku z Brownovy Šifry. Ani následující záseky krásky s kosou z nastaveného mustru nevybočí ani o píď a vše, co stojí v cestě, nekompromisně zašlapou do země. 

Poslech „From Hell For Hate“ má přes nespornou hrubost spousty záchytných míst, jež pro danou skladbu vysílají do paměti jasný povel – save! V okamžicích, kdy by snad někoho napadlo otevřít ústa k zívnutí, nedej satan směřoval prst k ovladači a chtěl poskočit hracím časem vpřed, přijdou borci se změnou tempa, zajímavou vyhrávkou či Bendíkovým řevem a strhnou si vaši pozornost zpět. Parádním příkladem je mezihra v „The First Kill…, The Last Kill“; kytary zůstanou stát a na krátký moment nechávají běžet rytmiku a zpěv osamoceně. Závěr alba si pronajal cover mě naprosto neznámých HIEROPHANT „Eternal Void“. Hutná a krásně těžká tečka. 

Obal „From Hell For Hate“ je ozdoben třemi lebkouny a asi nejvýstižnější je shrnutí: no nakonec proč ne… (úsměv)

Co se týče výměny frontmana, vidím to takhle: Joshuovi patřila prvotina, Bendík vládne dvojce. Král je mrtvý, ať žije král!

Poctivá stará škola, která mi byla naservírovaná v podobě, jež mi vyhovuje a baví mě. Oproti debutu se k vaření využilo více ingrediencí, které výslednou chuť akurátně vymazlily a probudily touhu po dalších nášupech. 

Seznam skladeb:

  1. Edges Of Manipulation
  2. We Are Slowly Dying (Devastation)
  3. Caged Brutality
  4. My Blood Is Black
  5. God’s Lobotomy
  6. Chapel Of Decay
  7. From Dust
  8. The First Kill…, The Last Kill…
  9. Eternal Void (HIEROPHANT cover)

Čas: 34:34

Sestava:

  • Pedy – bass
  • Milhaus – guitars
  • Ferenc – drums
  • Yabback – guitars
  • Bendík – vocals

Facebook
Bandzone

 


Zveřejněno: 26. 10. 2020
Přečteno:
1344 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Horaguru | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář