Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Na otázky odpovídal manažer Michal. 

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Ahoj, přesné datum nevím, ale založení kapely uvádíme v roce 2011. Úplně prvotním impulsem bylo pro Jakuba to, že se chtěl stát součástí metalové komunity. A víc než jako pouhý fanoušek. Chtěl  předat lidem svoje pocity. Domluvil se s kytaristou Václavem Vaníčkem, ten je v kapele doposud, a začali tvořit hudbu podle svých představ. Později k sobě přibrali baskytaristu a bicmena. V průběhu času došlo i k personálním změnám, které se vykrystalizovaly do dnešní sestavy PURNAMY.
Purnama znamená v indonéském jazyce úplněk. Už od samého začátku chtěl Jakub kapelu pojmenovat po něčem, co na nás silně působí, má velký vliv a zároveň je zahaleno tajemstvím.
 
Představte jednotlivé členy – věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Současná sestava: 

  • Jakub Viták, 30 let, kytara, zpěv

Předešlé kapely: CAPTURE OR KILL, NEW HATE FORM
Na kytaru hraje 8 let.

  • Václav Vaníček, 35 let, kytara 

Předešlé kapely: SWORDKEEPER, ENDLESS FALL, ANALGEZIE, ILLNES, NEW HATE FORM
Na kytaru hraje cca 15 let.

  • Pavel Bukvic, 45 let, baskytara

Předešlé kapely: RUMOUR INFECTION, GOSSAMER, MANDRAGORA, VIRUS, LIVORES MORTIS, ACT OF GOD, CAPTURE OR KILL, NEW HATE FORM
Na svou baskytaru hraje od svých 15 let, takže už celých 30 let.

  • Václav Lhota, 33 let, bicí

Předešlé kapely: SOUMRAK CIVILIZACE, TVORBA (aktivní), DEFECT
Na bicí soupravu hraje 18 let.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Když to srovnáme s debutovým CD „Lioness“, kde byl na přípravu celý rok, tak na „Flame of Rebellion“ bylo pár týdnů. (smích) Vzali jsme si velké sousto, ale kluci to vše zvládli na výbornou. Vše to dopadlo skvěle a my jsme s výsledkem naprosto spokojeni… A vypovídá o tom i to, že na našich koncertech se CD prodává ve velkém. Cena CD je 300 Kč a lze ho koupit i na stránkách www.MetalGate.cz

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Zpívat anglicky jsme se rozhodli, protože bychom chtěli jednou prorazit až za hranice. A to by v českém jazyce možné nebylo. Je to naším velkým snem a uděláme pro to vše, aby se to jednoho dne povedlo.
Autorem všech textů je Jakub Viták. Jakub si volí za témata přírodu a své vlastní pocity. Živelná nespoutaná síla přírody, texty proti náboženským dogmatům… Ale o tom by vám nejlépe pověděl on sám. 

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem loga je zakladatel kapely Jakub Viták. Na obalu jsme spolupracovali s opravdu skvělým umělcem Luthem Slaughterem z Indonésie. Máme radost, že jsme na něj narazili, byla to dlouhá spolupráce cca devět měsíců. A výsledek stojí opravdu za to. Co se týká webových stránek, na tom pracuje náš kytarista Václav Vaníček. I ve svém nabitém programu tohle zvládá… 

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Těch kapel je strašná spousta, ale například: BEHEMOTH, MORBID ANGEL, ADWENT SORROW, OPETH, GOJIRA, DEATH, SEPULTURA, EMPEROR, SATYRICON, Steve Smith, Adam Beránek, SPICE GIRLS, JUDAS PRIEST, ACCEPT, MOTÖRHEAD, PARADISE LOST, ROTTING CHRIST, SWALLOW THE SUN, WATAIN… Je toho spousta, každý z kluků má své…

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Ano posílali, například: Spark, Music Report, Obscuro a různé webziny: AMMO Supports the underground (Rakousko), Metal Army (SK), El Lado Obscuro Metal. Bylo toho víc a odezva musím říct byla skvělá. Máme opravdu velkou radost, že se CD líbí. Zároveň si ale uvědomujeme, že je stále co zlepšovat. A budeme na sobě stále pracovat.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Ty koncerty ani nepočítáme, bylo jich, a čeká nás, spousty. Nejvíce to vypuklo loňským rokem, kdy jsme jeli tour Within Destruction s kapelami NAHUM a INNERSPHERE. A za to jim moc děkujeme, byl to pro nás přelomový rok a to doslova. Získali jsme spousty nových fanoušků, dostali se do všech koutů ČR a zahraničí. To bylo 35 koncertů, možná více, už nevím. (smích) A letošní rok to jedeme ve stejném měřítku, ale koncertů bude mnohem víc. 
Já bych neuvedl nejpovedenější, protože vždy se snažíme dát do koncertu všechno a jít do toho naplno. I když je vždy co zlepšovat. Ale uvedl bych, který byl pro nás nejcennější... 
Úplně první byla v roce 2018 minitour s kapelou INNERSPHERE, kdy jsme objeli Rumunsko a Chorvatsko. Bylo to náročné, ale přivezli  jsme si  spousty zážitků a první zkušenosti se zahraničím.
V loňském roce jsme zahráli před mexickou kapelou SEPTIC, skvělá banda, super lidi. Stále jsme spolu v kontaktu a těšíme se, až si spolu zase zahrajeme. A  kapele NAHUM děkujeme za tour Within Destruction.
A v letošním roce pro nás bylo velkou ctí odstartovat koncert kapely DIABOLICAL. Opět skvělý zážitek.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Ano, jak už jsem jednou řekl, do zahraničí určitě chceme. Budeme se snažit a snažíme se proto udělat vše. Už v letošním roce pár zastávek v zahraniční je. V únoru jsme odehráli skvělý koncert v Maďarsku, pak na Slovensku a čeká nás Německo, Polsko… A spousta míst je ještě v řešení, v roce 2021 bychom chtěli hrát převážně za hranicemi. Ale je to dlouhá cesta a ještě spousta příprav.

Plány do budoucna…

Plány do budoucna jsou hlavně vydržet. (úsměv)
Je to dřina, ale nic není zadarmo, budeme na sobě stále pracovat. Stále je co zdokonalovat a nesmí se polevit. Kluci na sobě pořád dřou. Také už se pomalu připravuje 3. album. Jak už jsem předchozích odpovědích na otázky říkal, máme ambice v příštím roce hrát co nejvíce v zahraničí. A půjdeme si tvrdě za svým snem. Velkým přáním by bylo jet nějaké  tour s velkou zahraniční kapelou.

RECENZE

http://www.purnama.cz/
Facebook


Zveřejněno: 26. 03. 2020
Přečteno:
4568 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář