Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

CD 2018, Noizgate Records / deathcore / Polsko

Polsko je v undergroundových vodách zaslíbené převážně black a deathmetalovým kapelám, u krakovských DROWN MY DAY by se o těchto žánrech dalo dle temného bookletu k CD rovněž spekulovat. Avšak název kapely i kostrbaté, trhané logo ukazují na odlišnější tvář. Můj odhad byl docela přesný, neboť vložením kolečka do přehrávače začaly moje ušní bubínky masírovat corové rytmy.

Album „The Ghost Tales" otevírá intro vedené ve středním tempu, kterému dominují silné groove spodky. A nejen v úvodní krátké skladbě „Introvert" převládá tento groove podklad, hutnost hraje stěžejní úlohou po celou dobu „Duchařských příběhů". A obdobně to platí i o rychlosti, neboť celé album se vesměs nese ve středním tempu. Samozřejmě je toto všechno podporováno kytarovým zápřahem, který však moc volnosti nedostává a drží se podladěně v součinnosti s rytmickou sekcí. Ale sem tam dokáže i překvapit.

Hned v druhé skladbě „Nightmare Becomes Reality" se zničehonic vyloupne jednorázový breakdown. Proč jen jeden a krátký propad a proč jen v této písní? Více kytar si však užijeme s melodickými riffy v „Yurei's Revenge", která jako jedna z mála vyčnívá nad ostatní skladby na albu.

Kytara se takto stává jedním poznávacích znaků, které odlišují jednotlivé skladby od monotónního deathcorového „slaboproudového" masakru. Takovým poznávacím znakem může být i vokál, který se v „Carnage" na chvíli změní z deatcorovéhu řevu a hrubého zpěvu v scream a growl. A třeba „Burn It Down" je oživena sborovým řevem (pokřikem).

Jednotlivé písně občas změní tempo. Skladba „Carnage" ke konci dostane zatěžkaný valivý sound a naopak na rychlost s blast beaty sází „Devil's Forest", v což už jsem ani nedoufal. „Battle Royale" vrcholí v táhlém rozvážném tempu kytarovým outrem, které dostává nepříjemnou pachuť končící bitvy. „Blue Skin" má zase na konci doopravdy nepříjemný a nepochopitelný fade out.

Album je průměrné a nad průměrnost vystupují jen zmiňované nuance. A takovou odlišností může být i solidní obal CD, které ve formě digipacku vyšlo na sklonku loňského roku u Noizgate Records. Pokud máte rádi deathcore anebo samotnou kapelu DROWN MY DAY a nepotrpíte si na žádné „fajnovky", tak album „The Ghost Tales" bych doporučil. Ale jak jsem řekl, nic extra od toho nečekejte.

Seznam skladeb:

  1. Introvert
  2. Nightmare Becomes Reality
  3. Land of Misery
  4. Yurei's Revenge
  5. Carnage
  6. Devil's Forest
  7. Burn It Down
  8. Battle Royale
  9. Blue Skin
  10. You Will Not Get Rid of Me

Sestava:

  • Maciek Korczak - zpěv
  • Sergiusz Smolnicki - kytara
  • Sławomir Wojtas - kytara
  • Arkadiusz Antosz - basa
  • Kuba Homik - bicí

Čas: 32:29

Facebook
Bandcamp


Zveřejněno: 23. 02. 2019
Přečteno:
3612 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář