Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

CD 2018, Bizarre Leprous Productions / grindcore / Česko

Brněnští KANDAR přicházejí dva roky po debutu „Groovy“ se svým novým albem, na kterém pokračují na své vytýčené cestě. Tudíž lze očekávat řádnou porci grindcore, který se nejen v textech zabývá hororovou tématikou. Jak už název „Tromaville“ napovídá, tentokrát jde o koncept inspirovaný produkcí nezávislé kinematografické společnosti Troma Entertainment, čili nejen nízkorozpočtovými béčkovými horory, ale i těmi z kategorie C, D atd. (úsměv)

Hned po úvodním intru (znělka k výše zmíněným filmům) se rozjíždí pěkně hnilobná muzika. Krátké songy kolem minuty až dvou si to pěkně valí, jsou plné energie a agrese. Prostě mají spád. Základem jsou rychlé úderné bicí, které se nebojí ani zvolnění tempa, a pestré riffy podlazené kytary (nejvíc v čtyřminutové „Toxic Avenger“), takže pro rutinu zde není místo. Dalším obohacujícím prvkem je střídání vokálu od klasického growlingu až po řev nebo kvičení. Nejznatelnější variabilnost (díky až hácéčkovému křiku) slyším v šlapavé „Killer Condom“ a následující „Surf Nazis Must Die!“. Takže ta necelá půlhodinka (čtrnáct „majstrštyků“) uběhne dřív, než zombie přejde přes přechod pro chodce, a během té doby rozhodně nestihne nudit.

Dalším pozitivem alba je opravdu perfektní a vyvážený zvuk pořízený ve studiu Davos během března. Naopak těžko říct, co soudit o kresleném obalu, respektive o malůvkách samotných. Na jednu stranu to jsou pestrobarevné infantilní mazanice, které jsou tak blbé, až jsou skvělé, protože na stranu druhou úžasně podtrhují výše zmíněný koncept v rámci „Troma-stylu“ (např. takoví BLOODSUCKING ZOMBIES FROM OUTHER SPACE k podobnému tématu přistupují až moc seriózně). Tohle prostě milujete nebo nenávidíte. Čistě věc osobního vkusu.

Filmy společnosti Troma jsou frašky plné krve a násilí, úsměvně směšné, nechutně parodické, surrealisticky přirozené, výstředně zábavné, kombinující horor a humor. Takže se v určitých kruzích staly kultem a fenoménem. A právě KANDAR jsou v jistém slova smyslu fenoménem taky. Dělají kvalitní muziku hlavně z nadšení, pro svůj dobrý pocit, a aby u toho byla zábava. Jestli tam bude něco navíc, jen dobře. Věřte mi, že je.

Seznam skladeb:

  1. Tromaville
  2. Poultrygeist
  3. Terror Firmer
  4. Maniac Nurses
  5. Luther The Geek
  6. Bloodsucking Freaks
  7. Killer Condom
  8. Surf Nazis Must Die!
  9. Screamplay
  10. Tromeo And Juliet
  11. A Nymphoid Barbarian In Dinosaur Hell
  12. Evil Clutch
  13. Combat Shock
  14. Toxic Avenger
  15. Monster In The Closet

Čas: 27:50

Sestava:

  • Toxic Topi – zpěv
  • Weedie Kubýk – kytara
  • Sick Martin – basa
  • Drunk Denis – bicí

www.bandzone.cz/kandar
Facebook
Bandcamp
http://bizarreleprous.cz/

 


Zveřejněno: 20. 09. 2018
Přečteno:
4577 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář