Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

3. ročník největšího mezinárodního rockového open-air festivalu v České Republice Masters Of Rock, který se koná 15. - 17.7.2005 v areálu likérky R. Jelínek ve Vizovicích, se nám pomalu, ale jistě blíží.

Pořádající agentura Pragokoncert doladila program jednotlivých hudebních vystoupení na Masters Of Rock a nyní se pilně pracuje na perfektním zabezpečení zázemí festivalu, služeb a servisu pro všechny návštěvníky. Letos se festival Masters Of Rock definitivně zařadil mezi největší rockové festivaly starého kontinentu a do Vizovic míří fanoušci skutečně z celého světa. Dosud pořadatelé evidují objednávky vstupenek z 30 zemí světa: Austrálie, Belgie, Bulharsko, Estonsko, Finsko, Francie, Chorvatsko, Irsko, Itálie, Izrael, Litva, Maďarsko, Malta, Německo, Nizozemí, Norsko, Portugalsko, Polsko, Rakousko, Rumunsko, Rusko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Švédsko, Švýcarsko, Ukrajina, USA, Velká Británie a festivalové zázemí a služby doznají hned několika vylepšení a zdokonalení. Přednostně se zvyšují stanovací kapacity, neboť se množily požadavky na možnosti parkování aut hned vedle stanu. Pořadatelé se zaobírali splněním tohoto přání většiny fanoušků a dobrá věc se podařila. Oficiální camp vznikne na pozemcích likérky R. Jelínek v kopci nad areálem a vlakovou dráhou. Výhled z kempu na krásné Valašské vrchy a kopce vás okouzlí! Místo je 3 minuty chůze od vchodu 2 do festivalového areálu (od vlakového nádraží). Autem se zde dopravíte, pojedete-li starou Zádveřickou cestou kolem vchodu 1 do festivalového areálu a kolem hlavního vchodu do likérky, za ním první odbočka doprava vede k festivalovému kempu. Nový kemp bude plně vybaven:

Bufety: pití, nealko+pivo, jídla-rychlé občerstvení a POZOR! Každé ráno snídaně do stanu! Budete mít možnost zakoupit si čerstvé pečivo a vonící kávu přímo ze spacáku, což vám umožní příjemně si vychutnat každé ráno a příchod nového dne. WC, umyvadla, pitná voda jsou samozřejmostí. Sprchy (ve velkém množství) pak budou opět pouze součástí festivalového areálu!

Stejně jako v loni bude ke stanování (s autem) k dispozici i areál u vchodu 1. Má však omezenou kapacitu a vzhledem k těsnému sousedství s festivalovým areálem bude součástí kempu pouze WC. Pozor ? stanovat v obou kempech bude možné již od středy 13.7. Stanování je zdarma, platí se pouze za umístěné auto: 60,-Kč.

Ve festivalovém areálu bude o zábavu postaráno. Společnost Coca-Cola se chystá v areálu vybudovat celé zábavní centrum a nově si budete moci vyzkoušet i adrenalinové sporty, jako například bungee jumping. Stejně jako vloni ani letos pořadatelé nezapomínají na sběratelé podpisů a na fanouškovské přání setkat se tváří v tvář se svým hudebním idolem. Součástí areálu bude opět Autogramiádová stage s přesným rozpisem jednotlivých autogramiád! Ve spodním občerstvovacím areálu likérky, který bude plný stánků s vybranými pochoutkami, hospůdek a posezení, bude umístěna velká LED stěna, kde budete moci nerušeně sledovat celé dění na pódiu, a tak, i když se zrovna nebudete tlačit přímo u pódia, vám nic neunikne.

Agentura Pragokoncert chystá pro všechny návštěvníky letošního ?Masters? také dvě milé novinky. Prvních 10.000 návštěvníků získá zdarma u vstupu kompilační CD českých kapel vystupujících na Masters Of Rock 2005. Součástí obalu bude časový rozpis hudebních vystoupení i autogramiád na letošním ?Masters?, abyste něco neprošvihli. Druhou novinkou bude bohatší festivalový shop. Na festivalu si budete moci vybrat daleko více památečních festivalových předmětů než dříve. Kromě klasických (bílých a černých) triček, klíčenek (i v černé verzi) a slivoviček (malá, velká) si budete moci zakoupit i např. dámské tričko či tílko, šátek na hlavu či voňavku do auta.

Vizovice se uprostřed července stanou domovem pro všechny pravé rockové a metalové fanoušky, a tak si již nyní můžete naplánovat pobyt ve festivalové vesničce.

Celý hudební marathón vypukne v pátek 15.7. v 15:30 odpoledne. Festival zahájí pěkně od podlahy death-psycho metalisté Dark Gamballe, na jemnější rytmickou vlnu nás pak převede nejvýraznější tvář a hlas českého pop-rocku Lenka Dusilová. Zaskáčeme si zvesela s Vypsanou Fixou, zazpíváme si s Chinaski, no a pak to na pódiu rozbalí první výrazný zahraniční host ? power metalové mistrovské trio RAGE, kteří zde ve Vizovicích oslaví 20 let své existence. Můžeme se těšit na průřez celou jejich dlouhou kariérou, která gradovala právě v posledních 5 letech, kdy do Rage vpravili své umění nejšílenější bubeník světa američan Mike Terrana a největší hudební mág a skladatel Victor Smolski. Kapela  je v plné síle a chystá se na podzim do studia, aby zde nahrála novou skvělou desku! Večer bude vyčerpávající, neboť Rage vystřídá další energií nabitá, mladá power metalová kapela z Německa EDGUY, která jistě nenechá pódium ani fanoušky vychladnout ani na minutu a hodlá nám ukázat, jak se paří v Hellfire clubu! Poté pódium potemní a na scénu vpluje hvězda nejjasnější ? gothic rocková skupina NIGHTWISH v čele se školeným hlasem a půvabnou tváří charismatické Tarji Turunen a ohromí nás svou mega pódiovou gothic show! Kapela Nightwish je podle magazínu Spark skupinou roku 2004, mají nejlepší desku roku 2004 a zpěvačka Tarja se stala sex symbolem roku 2004! Co více dodat? Čeká nás skutečně světová, u nás dosud nevídaná show! Páteční program pak uzavře okolo druhé v noci neméně zajímavou, tajemnou show plnou středověkých nástrojů a kostýmů německá kapela Subway To Sally.

Sobota 16.7. bude hudebně hodně náročná a maximálně zajímavá. Ráno nás nastartuje mladá ambiciózní kapela Checkpoint a metalisté Shaark. Poté zavzpomínáme na staré dobré The Beatles a zazpíváme si jejich největší hity společně s nejlepším Beatles Revivalovým bandem na světě, se slovenskými Brouky. Melodické legendární písně vystřídá opět metal v podání moravských Silent Stream Of Godless Elegy a ty pak zase rock´n´roll-funky sexyrocker z USA Lord Bishop. Představí se nám také slovenská rocková formace Desmod a svou novou desku budou křtít mladíčci z Německa KJU:. Severské země jsou v poslední době líhní velmi kvalitních muzikantů a kapel a právě jedna taková mladá a úspěšná kapela z Finska se nám představí v sobotu ? Uniklubi. Svou image a hudbou připomínají slavné HIM, jen zpívají finsky! Na pódiu pak zapaří Tomáš Vartecký a Kurtizány z 25. avenue, kteří vydali v květnu novou desku ?Chemie? a francouzská ska kapelka Skarface. Podvečer bude pódium patřit energické a půvabné Martě Jandové s DIE HAPPY. Poté se ve své české premiéře poprvé živě na pódiu představí italská ?holywood? metalová kapela RHAPSODY se kterými prožijeme dobrodružnou, vzrušující ságu plnou kouzel. Kapela se představí po delší koncertní odmlce (3 roky), a tak se jejich fanoušci mají opravdu na co těšit! Po Rhapsody nás čeká největší pecka festivalu, vystoupení legendárních ?Kings Of Metal? američanů MANOWAR. Manowar zde odehrají jediné, exkluzivní vystoupení pro východní Evropu, a to v délce celých 90 minut! V závěrečných 30 minutách budeme svědky ohromující světové premiéry ? Manowar poprvé v životě zahrají se 100 členným symfonickým orchestrem a pěveckým sborem! Joey De Maio ? leader Manowar ? již poněkolikáté ukázal, které město je po New Yorku jeho druhým domovem. Z plejády filharmonických sborů si totiž vybral právě Filharmonii Bohuslava Martinů ze Zlína! Z města, které je pro Manowar základnou před výjezdy na světové tour, města, kde ve světových premiérách uvádí nové DVD, město, ve kterém mají všichni z Manowar hodně přátel a rádi zde tráví volný čas. Celá show se bude týden před festivalem zkoušet ve Zlíně, ve sportovní hale Novesta a Filharmonie Bohuslava Martinů pak doprovodí Manowar i do Německa na festival Earthshaker! Vystoupení Manowar se stane vrcholem nejen sobotního dne, ale celého festivalu! Sobotní program uzavře další světová premiéra ? americká kapela HOLYHELL zahraje poprvé naživo v ČR! Vášnivý, melodický metal s nejkrásnějším ženským metalovým vokálem Marie Breon v nás zůstane i na cestě do spacáku?

Nedělní ráno 17.7. bude neobvyklé a maximálně originální s kapelou Insania, kterou vystřídají punkeři NVÚ, staří dobří rockeři Doctor PP a punkoví SPS. Poté vtrhnou na pódium Southpaw, v současnosti velmi oblíbená a v médiích často zmiňovaná a vyzdvihovaná kapela, hrající kytarový, melodický indie-popík. Čeká nás vystoupení také české punkové legendy Plexis, brazilských hard coreových šílenců Ratos De Porao, českých pohodových bigbíťáků Wohnout, kteří získali mnoho významných ocenění, jako kapela roku 2004, album roku 2004 či videoklip roku 2004-vše dle prestižní ankety hudebního časopisu Report Žebřík. Jejich svérázné koncertní sety vždy rozzáří všechny zamračené tváře. Poté vystoupí na pódium legendární britové THE SWEET ? významná stálice světového hard rocku, která ovlivnila celý vývoj tohoto hudebního stylu, kapela ?Masters? na ?Masters?. Po lekci zkušených rockerů se uvolníme s kytarama, harmonikou a houslemi Divokých Billů a zazpíváme si s partičkou populárních ?kreténů? Tři Sestry, kteří letos slaví již 20. let své existence, na oslavu čehož představí nové songy z nového alba ?NaeXX?. České rozdováděné rockery vystřídá hlavní hvězda nedělního programu ? švédská heavy-metalová legenda HAMMERFALL. Kapela, která zde představí rovněž své nové, skvělé album ?Chapter V:Unbent, Unbowed, Unbroken? a již se velmi těší se na skvělou atmosféru, kterou čeští fanoušci dokáží na festivalu pro kapelu formátu Hammerfall vytvořit, vždyť fanouškovská základna této kapely u nás je ohromná! Celý festivalový program zakončí finská progresivně rocková parta WALTARI, která vás nenechá vyhladnout a nabije vás dostatečným množstvím žáru, energie a hlavně ve vás snad vyvolá i dobrý pocit, že dny strávené na festivalu Masters Of Rock stály opravdu zato.

Festival Masters Of Rock bude největší hudební událostí léta. Nevyplatí se na nic čekat, nenechte si ujít 3 prázdninové dny plné skvělé rockové hudby, veselí a mezinárodního přátelství v areálu likérky R. Jelínek ve Vizovicích!

Do konce měsíce června si můžete 3 denní permanentky zakoupit za 900,-Kč, pořadatelé doporučují zakoupit si vstupenky opravdu včas, neboť zájem o ně je obrovský a je možné, že bude festival brzy vyprodán!

Sledujte novinky na festivalovém webu www.mastersofrock.cz, kde se brzy objeví časový harmonogram jednotlivých koncertních vystoupení i jednotlivých autogramiád. Stále zde existuje také možnost zakoupení vstupenek na dobírku na tel: 577 432 420 či 777 701 591 a na e-mailu: dupalova@pragokoncert.com.

Vstupenky jsou k dispozici také ve všech předprodejních sítích TicketPro, Ticket-Art, TicketPortal (i na Slovensku) a TicketStream.

Zdroj: Pragokoncert


Zveřejněno: 04. 06. 2005
Přečteno:
3627 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář