Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

V rámci propagace letošního ETEF se představuje skupina BAD VICTIM. Slovo má vokalista Miland.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Prazáklady kapely byly položeny někdy v podzimních dnech roku 2002. Prvotním impulsem pro vznik bandy bylo vystoupení SLIPKNOT na holandském Dynamu v roce 2000. Přes vydání části tvořené hudby na cd nosičích (dema, živáky, bootlegy, CD ze studia Šopa, kde jsme se učili, časté personální změny) považuji za první reprezentativní nosič až CD „Střepina“ z roku 2007. Za zlomový bod v éře BAD VICTIM považuji příchod bubeníka Tympána. V kapele se časem zavedl řád a výkonnost šla (myslím) nahoru. Za dosud nejlepší výtvor považujeme (i zvukově) nahrávku ze studia Shaark „Epicentrum“ z roku 2013. Letos pracujeme na jeho nástupci tamtéž.
Název BAD VICTIM vzniknul spontánním a krkolomným spojením dvou anglických slov a tak už to zůstalo i přes brzký přechod k českým textům.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Všem nynějším členům v kapele je přes 30 let a všichni hrají na svůj nástroj více než 10 let. Bubeník Tympán (častý sessions bubeník) je hudebně nejzdatnější člen. Kytarista Eda (punková minulost v Močovém Měchýři), basák a backing vokalista Laca (dříve hard-core banda KLAUN). Mé jméno je Miland  (45 let) a v kapele vrčím a občas mlátím do specifického nástroje plynové bomby.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Poslední nahrávku jsme pořídili v bzeneckém Shaarku. S poměrem kvalita a cena jsme naprosto spokojeni a nahráváme tam i nové CD. Cena nahrávky, obalu a věci spojené s propagací se pohybují řádově minimálně v desítkách tisíc korun (nás poslední fošna vyšla na hlavu cca na 25 000+/-. Některá CD se prodala, něco rozdalo. Cena CD z roku 2013 dnes 100 Kč. S novým albem bychom se chtěli vejít do ceny do 200 Kč.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Kromě úplných začátků jsou BAD VICTIM neodmyslitelně spojeni s češtinou a tak to i zůstane. Texty v angličtině bych stejně kvalitně „přednést“ nedokázal. Převážným autorem textů jsem já (Miland) a témata se pohybují v oblasti temnoty tohoto světa. Současné i minulé. Nejsme politická kapela a ani fantasy do svých textů implantovat nebudeme.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem loga jsem já (Miland). Byl to tenkrát druhý návrh v pořadí, to původní někde zmizelo. Např. grafice k bookletu CD přisuzujeme velikou důležitost, protože to přináší komplexní pohled na tvorbu (produkt). Stejně tak kapelní fotky, klipy atd. V tomto se chceme také dál posunovat vpřed.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Basák asi hlavně hardcore, Eda IMPALED NAZARENE, NECROPHOBIC, GOD DETHRONED, bubeník skalní příznivec ROOT + různé progresivní styly, Vokalista starý SLIPKNOT, old death-metal SIX FEET UNDER, CARCASS, OBITUARY atd. atd. Je toho hromada a na nějakou vyhraněnost už nehledíme.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Poslední nahrávku jsme po firmách nerozesílali.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Blížíme se se k metě cca 200 odehraných koncertů cca. Nejpovedenější jsou ty dobře navštívené s parádní atmosférou. Nejsem zastánce fabulace „hrajeme stejně pro jednoho i pro sta“. Dáváme do toho vždy samo sebou aktuální maximum, ale podvědomí také pracuje.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Ambice hrát v zahraničí? Vzhledem k tomu, že polovina z kapely má malé děti a stálé zaměstnání, by delší turné byl asi problém, ale zajímavá nabídka na např. týdenní a o něco delší šňůru by byla na vážno. V posledních letech jsme byli 2x na Slovensku (to moc zahraničí ale není) a střídavě oblačno… avšak zkušenost k nezaplacení.

Plány do budoucna…

Dokončit a vydat nové CD, podpořit ho propagací a minimálně 2 klipy k tomu. Hrát na  kvalitních štacích a neuhnou z cesty.

Bandzone
Facebook

ETEF


Zveřejněno: 17. 05. 2018
Přečteno:
4372 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář