Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

CD 2017, Metal Age Productions / death metal / Česko

SECTESY se za poměrně krátkou dobu aktivní činnosti etablovali na domácí scéně takovým způsobem, že představovat je nějak blíž mi přijde zbytečné. Ve skupině působí známá jména a asi každý ví, že kapela je složená kolem srdcaře Dejvyho, který nadevše miluje death metal a dělá (nejen) pro něj hodně.

Láska k metalu se může projevit mnoha způsoby a několika vyjadřovacími prostředky, nicméně v případě SECTESY platí, že se upsali žánru z kraje devadesátých let, tím pádem se vrátili do mládí a prostřednictvím své hudby vzpomínají na časy, kdy se rodila jedna zásadní deska za druhou. Mám tohle období nejradši, taky jsem tam vyrůstal a to nejen v death metalu, tudíž podobný pamětnický odskok si rád vždy poslechnu. Co vnímám ve smyslu retra a vzdávání holdu jako zásadní, je, aby to kapela provedla s nadhledem, kumštem a pokud možno i s vlastním kreativním vkladem. Mám pocit, že se tyto body SECTESY daří plnit.

„In The Secretion Of Upcoming Days“ lze s klidným srdcem nazvat příjemnou deathmetalovou deskou. Kapela sice pracuje s kilogramy klišé – ať už je to grafika, image, texty, nebo hudba samotná, ale má dar na posluchače vrhnout kýbl dobré nálady, alespoň já to tak mám. Poslech si spíš užívám s úsměvem na tváři a s nostalgickými pocity. Z poslechu „In The Secretion Of Upcoming Days“ mi nabíhají vzpomínky na zlaté devadesátky, než že bych se u poslechu tvářil jako vážný smrťák s vizí, že se půjdu večer procházet s krumpáčem na hřbitov a po odvedené fušce tam pošlu lahváče.

K dobře stravitelnému způsobu alba napomáhají melodie, kterými kytaristé nešetří. Občas mě napadá, jestli to až nepřehání, ale ony chytlavé party jsou tak dobré, že je vše na místě. O co tady půjde, dá najevo hned úvodní „Eaten Alive“, o nic víc pozadu nestojí zřejmě nejlepší věc na albu „Spontaneous Internal Combustion“. Už jen samotný začátek skladby vyloženě nadchne... V songu kromě zdařilých melodických tónů zaslechnu své top oblíbence GOREFEST a i něco z CARCASS, což mi nevadí, tyhle party jakožto jedny z mnoha inspiračních zdrojů mi nebudou překážkou zřejmě nikdy.

Kdyby ještě někdo toužil po nějakých přirovnáních, nabízí se němečtí MORGOTH, jejichž song „Sold Baptism“ si chlapci od Kolína vypůjčili a zařadili na desku. Není to špatná věc, ale vím o mnoha lepších, nicméně právo na výběr má každý svůj a nikdo mu ho nesmí odebírat, zatím… V celkovém kontextu alba bych ale tenhle cover zařadil až na samotný chvost nahrávky, protože mě jednoduše baví nejméně a původní věci mi přijdou zábavnější. Zřejmě to bude těmi melodiemi, ty se tady totiž neobjevují. Z autorských šesti věcí přináší každá něco zajímavého a tvoří slušně vyrovnaný celek. Pochopitelně se občas najdou místa, které mi úplně nevoní. Většinou se tyhle pasáže pojí s „lopaťáckym“ rytmem, který nemá daleko k zábavové polce. Naštěstí se objeví zřídka a v podstatě jen ve dvou skladbách „Possessed by Passion“ a „Putrid Inflammation“. Za zbytečné lze potom považovat neúměrně dlouhé intro „Köln City Graveyard“, které se jeví v kontextu alba jako zbytečná záležitost.

SECTESY i na své druhé desce přišli se schopným materiálem, kterému nechybí nadhled a dobré nápady. Parta šikovných muzikantů s velmi dobrým zpěvákem stvořila dobře poslouchatelnou desku, která se za to, že čerpá z dnes již starých odkazů, nestydí. Povedená práce.

Seznam skladeb:

  1. Eaten Alive
  2. Putrid Inflammation
  3. Spontaneous Internal Combustion
  4. Sold Baptism (Morgoth cover)
  5. Possessed by Passion
  6. The Teatre of Torture
  7. Köln City Graveyard
  8. In the Vortex Eclipse

Čas: 37:48

Sestava:

  • Dejvy - kytara
  • RIP - basa
  • Martin - vokály
  • Láďa - kytara
  • Vašek - bicí

https://www.facebook.com/sectesy


Zveřejněno: 19. 12. 2017
Přečteno:
4429 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

13. 02. 2018 07:28 napsal/a Kozel Azazel Bobky Sazel
pruměrný death
takový deathhevík melodií až běda jsem si při poslechu říkal že snad mne to hodí až někam k 4 procentním jedincum .tak za 5 bodu a to ještě za ty dobrý pasáže od carcass death a podobně