LLYR

Švédská rocková sestava REACH je zpět a tentokrát si s sebou na naši záchranu z chaotického světa zpět do světa hudby přinesla nadupaný singl „Save The World”. Jak příhodné jméno, že?

Švédové REACH jsou zpět na scéně se svým druhým albem „Prophecy“. To vychází již 29. března a slibuje jedenáct písní ve střihu moderního rocku s typicky švédským citem pro melodie.

První skladba „Mama Mama” je už třetí měsíc po sobě v repertoáru jedné z největších německých radiových stanic Radio Bob, obohatila repertoár stanice Star FM (dominantní hlavně v Berlíně a Norimberku) a nyní si získává čím dál větší popularitu na stanici Radio 21, čímž dokázala ovládnout hudební žebříčky třech ze čtyř největších rádio stanic v celé zemi. Ovšem nezůstávejme pouze v Německu. Skladby „Little Dreams” a „A Million Lives” se uchytily v rádiích Švédska a Finska. Pokud se čirou náhodou zrovna nacházíte ve Skandinávii, nalaďte si stanici Bandit Rock či Radio Rock a můžete se zaposlouchat do energických melodií.

Zpět ale k novému singlu „Save The World”. Samotný singl ozvláštňuje celý repertoár kapely svým netradičním zvukem. Směsice jazzu a klasických hudebních prvků jen podtrhuje stávající rockové pozadí kapely, ovšem nelze popřít, že svým uvedením na svět se stává dalším důležitým milníkem v historii jejich diskografie. Song skvěle znázorňuje obrovský drive kapely a dokonalé spojení dramatické melodie s citově nabitými texty, jak již mají ve zvyku. Skupina neustále lační po akci a show, což se také projevuje na jejich hudbě. Uvádí, že často čerpají z událostí v reálném světě a ve svých textech se snaží reflektovat současné problémy společnosti.

Konkrétně v „Save The World” se uskupení věnuje problematice mladého a vášnivého umělce, který se mermomocí snaží prodrat divokými vodami hudebního průmyslu a snaží se přijmout rizika s tím spojená. Poukazuje, že v hudebním odvětví showbyznysu je kolikrát nutné spoléhat jen sám na sebe, neboť hrozí, že natrefíte na špatné lidi.

Po hudební stránce se od starých písních nový singl také o něco liší. Kromě zmíněného jazzu a klasiky můžeme v melodii slyšet poměrně silný vliv rock-opery spolu s majestátním zvukem orchestrálního sboru, který doplňují energické kytarové riffy. 

Největším hitem REACH je hypnoticky hitová píseň „The Law“, která na Spotify přesáhla dvou milionů streamů.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=J3fdlkub8aY
Spotify
 


Publikováno: 24. 03. 2024
Autor: Johan

Fotogalerie