FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Českobudějovická metalová kapela Dark Angels je zpátky. Po pěti letech v hibernaci se probouzí v nové sestavě a s velkou chutí a energií. Aktuálně sehrává setlist pro nadcházející koncerty, který bude pomyslným best of dosavadní kariéry.

„V posledních měsících stále častěji přicházely dotazy na budoucnost Dark Angels. Tvrdohlavě jsem návrat odmítal, ale koncem minulého roku se hlasy volající po comebacku začaly ozývat i přímo v kapele, až jsem zjistil, že vlastně chybí i mně. Nakonec to vzalo rychlý spád a už v lednu jsme měli první zkoušku,“ popisuje kytarista Václav Votruba.

Návrat v roce 2024 má symboliku i v tom, že letos kapela slaví dvacetiny. „Rozhodně ale nechceme vykopávat mrtvoly a žít z toho, co bylo. Naopak. Samozřejmě budeme chtít natočit nové album a jet jako za starých časů. Zda o nás bude zájem, se uvidí, ale už nyní se ozvalo několik promotérů, tak je to snad na dobré cestě,“ dodává kytarista Jakub Vondrka.

Dark Angels vznikli v roce 2004. Na kontě mají čtyři řadové desky, několik dalších nahrávek, knihu k patnácti letům a stovky koncertů po republice i zahraničí. Sestavou kapely v průběhu let prošla řada známých osobností českého metalového undergroundu.

Dark Angels 2024: Pavel Stejskal – zpěv, Jakub Vondrka – kytara, zpěv, Václav Votruba – kytara, Petra Votrubová – klávesy, Míra F.C. – basa, řev a Radek Stresor Fiala – bicí

FB: www.facebook.com/darkangelscz
Mail: darkangelsmetal@gmail.com
 


Publikováno: 21. 03. 2024
Autor: Johan

Fotogalerie