ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Právě zveřejňujeme výsledky historicky již 13. ročníku ankety o tuzemský vinyl roku. Není to soutěž v klikání, tuhle idealistickou formu dávno pohřbila sama překotně se rozšiřující technologie a její rozpínající se následky, které nás v posledních letech všechny nutí přehodnotit pohled, zastavit, vrátit se skutečně k poslechu vinylů a nekupovat je jen jako fetiš s jakýmsi nostalgickým odkazem na časy, kdy byl prostor si je pouštět.

Je vlastně pořád čím dál tím lepší zprávou, že se stále najde plus minus stejný počet lidí, který si dá tu práci a sestaví svůj žebříček s nejvyšší možnou odpovědností. Každý rok rovněž píše několik jednotlivců, že mají desky třeba jenom dvě nebo tři, tudíž nemohou odpovědně hlasovat. Tohle jsou dobrý zprávy.

Výsledky tentokrát byly velmi těsné, pořadím mohl (a víceméně vždy může) zamíchat prakticky kdokoliv, každý hlas má velkou váhu, a to pochopitelně i na místech nižších. Letos ještě připojujeme spontánní video s neformálním představením fyzické podoby vítězných desek, které jsme našli ve skladu.



Moc děkujeme za účast a snad zase za rok a již mimo celostátní karanténu.

Berry

https://www.srpuls.cz/vdmusick/ankety/best-czech-vinyl-disk_2019.htm


Publikováno: 05. 04. 2020
Autor: Johan