HUSMAN FEST

Adam Holzman (ex Miles Davis, Steven Wilson…)

Adam Holzman & Brave New World přivezou v listopadu do Evropy svůj typický sound, svou „optimistickou hudbu v době strachu“, svůj výraz, který posouvá možnosti jazzrocku.

Evropská vystoupení podpoří klávesistovo posledního album Truth Decay, které přichází na svět blízce po vydání nalezeného alba Rubberband Milese Davise, které obsahuje také první nahrávky, kde se Holzman objevuje po boku Davise.

Turné startuje 9. 11. v Nizozemí a starý kontinent obkrouží přes Německo, Rakousko, Norsko a Švédsko. Pochopitelně, že se na cestě zastaví i v České republice, přesněji v pátek 15. 11., Jablonci nad Nisou, který je již takřka vyhlášený návštěvou nepředpovídatelných hudebních veličin.

Vystoupení zahrnou skladby z alba Truth Decay i materiál z rozsáhlé Adamovy kariéry, včetně skladeb Milese Davise a Stevena Wilsona.

Holzmanova hvězdná newyorská kapela dorazí ve složení Freddy Cash na baskytaru (George Clinton, Henry Butler), Gene Lake za bicími (David Sanborn, Marcus Miller), Lorenz Hargassner na saxofon (Pure Desmond) a Jane Getter na kytaru (Saturday Night Live, Urszula Dudziak).

Album Truth Decay vyšlo v roce 2018. Je Holzmanovým osmým studiovým počinem, kde vystupuje v pozici bandleadera.

John Kelman na serveru All About Jazz o nahrávce tvrdí, že obsahuje všechno od „enormně rozkročené fúze po živočišný funk,“ a dodává, že Adam „byl stěží kdy jako skladatel tak soustředěný a jeho hudební rozpětí ne nerozvíjelo nikdy do takové šíře.“

Holzmanova impozantní kariéra začala s jazzovou legendou, Milesem Davisem, se kterým koncertoval mezi lety 1985 až 1989 a v jehož angažmá se stal hudebním ředitelem. Vydání alba The Rubberband Holzmanův tvůrčí přínos doplnilo. „Tyto studiové nahrávky jsou prvním počinem, kde jsem hrál s Milesem. Jsem opravdu šťastný, že dvě skladby, které jsme spolu napsali, jsou konečně na světě,“ uvádí Adam.

Holzman také koncertoval a nahrával po boku umělců jako je Michel Petrucciani, Grover Washington, Jr., Chaka Khan, Wayne Shorter a další a věnoval se profilové sólové kariéře. Později Holzman překvapil svým záběrem, když začal vystupovat jako klávesista britského rockera Stevena Wilsona. Od roku 2011, jak zmiňuje, „dostal příležitost dělat vše od pianových balad k syntezátorovým orchestracím a divokým sólům na Moog. Mnohé z toho zahrnuje kompilace The Deform Variations, která zaznamenává Adamova sóla nahraná během turné s Wilsonem v roce 2013. V prosinci také Adamovi vyjde kniha Creative Synthesizer, kde se podělí o své rozsáhlé zkušenosti s analogovými syntezátory.

Koncert v Eurocentru v Jablonci nad Nisou se uskuteční v pátek 15. 11. 2019, od 20 hodin.

Další informace naleznete na https://www.ejbc.cz/akce-koncerty-besedy/

 


Publikováno: 06. 10. 2019
Autor: Johan

Fotogalerie