F.O.B. - Outside The Palace Walls

Tři unikátní zahraniční kapely míří do Prahy

Pražský klub Vagon chystá na léto trojici koncertů exotických zahraničních kapel, které kombinují prvky své etnické hudby s moderním soundem. V pondělí 12. 6. zahraje australská kapela Lagerstein, v pátek 28. 6. uslyšíte mongolské Nine Treasures a v úterý 24. 7. do Prahy opět zavítají Sliotar z Dublinu. Jako support se na koncertech vystřídají tuzemské kapely Vintage Wine, Hakka Muggies a Beltaine.

V rámci triády ethno/rock/metalových happeningů se v pražském klubu Vagon vystřídá australský pirátský nářez, mongolský folk metal a irský rock. Na své si tak přijdou fanoušci hudby se společným konceptem kombinace tradičních hudebních nástrojů a tvrdších žánrů. Díky etnickým prvkům budou tyto večery zážitkem nejen pro příznivce rockové a metalové scény, ale také pro širší veřejnost se zájmem o poznávání zahraniční kultury a exotiky.

Australská kapela Lagerstein hrající "pirátský folk metal" (pro fanoušky Alestorm) přelétla na 8 měsíců do Evropy a z Budapešti teď pořádá výpady do okolních států. Jejich plán je jasný: navštívit každou hospodu, zastavit v každém přístavu, dobře se bavit se všemi místními a ochutnat všechno co se dá pít. Jejich hudba je plná energie, nadšení a etanolového odéru. Na červnovém koncertu v klubu Vagon jim budou sekundovat pražští Vintage Wine se svým špinavým hospodským irským folkem od podlahy.

Folkmetaloví Nine Treasures využívají ve své tvorbě nástroje a melodie z vnitřního Mongolska. Při jejich emočně nabitých show uslyšíte tradiční nástroje a hrdelní zpěvy v kombinaci s rockovými a metalovými aranžemi. V minulých letech na svých cestách navštívili řadu předních evropských klubů a festivalů, například německý Wacken, nebo polský Woodstock. Do Prahy se vrací již po třetí. V průběhu večera uslyšíte také plzeňskou kapelu Beltaine a pražské Hakka Muggies.

Sliotar je irské folk-rockové trio, které každoročně vyráží ze své domovské scény 'The Porterhouse' ve slavné čtvrti Temple Bar na evropské turné se zastávkou v oblíbeném klubu Vagon. V kombinaci elektroakustické kytary, bicích, whistle a irských loketních dud představují s obrovskou energií nejen tradiční irské melodie, ale i vlastní tvorbu. Stejně jako v předchozích letech chystá jejich zpěvák a kytarista J. P. Kalio také společný jamm se členy kapely Hakka Muggies, která vystoupí na úvod večera.

Začátky akcí jsou plánovány na 20:00 a nabitý program poběží až do půlnoci.

Klub:

www.vagon.cz

Eventy:

12. června: Lagerstein (Aus), Vintage Wine

https://www.facebook.com/events/1298225103602123/

23. června: Nine Treasures (Ch), Hakka Muggies, Beltaine

https://www.facebook.com/events/423375628012079/

24. července: Sliotar (Irl), Hakka Muggies

https://www.facebook.com/events/1872152689673739/

Kapely:

  • Nine Treasures: https://www.gigmit.com/nine-treasures
  • Lagrestein: http://www.lagerstein.com
  • Sliotar: www.sliotarmusic.com
  • Hakka Muggies: www.muggies.cz
  • Beltaine: http://bandzone.cz/beltaine
  • Vintage Wine: http://bandzone.cz/vintagewine


Kontakt pro více informací:

Markéta Janatová, +420 776 643 102, m.janatova@gmail.com


Publikováno: 29. 05. 2017
Autor: Johan