HUSMAN FEST
Lola běží? Už jen LOLA! Lola dále žije, užívá, válí... prostě cokoliv. Sloveso v názvu nechává kapela na momentální náladě, nebo na kreativitě fanoušků. Tedy tahle Lola natočila video k nové písni Červenec, která již zazněla na několika koncertech. Je to první kus z připravovaného druhého alba.

„Letošní léto vychází perfektně. Spolupracující počasí, boží koncerty a akce... zastavili jsme s dodávkou na jedné z cest, co nás oslovila, a natočili pro fanoušky takovej letní pozdrav, který už s námi občas zpívají naživo,“
komentuje Jakub Jakubec, basák kapely.

Lolu tvoří zpěvák a kytarista Aleš Petržela, basák Jakub Jakubec a bubeník Petr Baláš. Už tři roky žijí jenom pro kapelu a v současné době připravují své druhé album, které fanouškům naservírují do konce roku 2015. „Tvoříme a hrajem co to jde, v červnu jsme odehráli dvoustej koncert a jedem dál festivalovou sezónou.“ Seznam dalších koncertů naleznete na http://bandzone.cz/lolabezi.

Členové kapely se na nějaký čas hodlají uzavřít na samotě kdesi v horách, kde natočí nové album. Lidé, kteří je v poslední době viděli, mohli spatřit jejich proměnu. Na jejich divých tvářích začaly růst vousy. „Rozhodli jsme se na čas zmizet z hysterie všech možných studií a technologií, které nás akorát rozptylují, ubíjí a taky zadlužují. Na čas budeme lovci a sběrači původních hudebních nápadů v jejich původní kráse. Na novém albu se nechceme hnát s producentem v zádech za komerčním zvukem. Jsme hudebníci, kteří mají spoustu nápadů a rádi se necháváme vzájemně hudebně ovlivňovat. Jednu písničku chceme natočit třeba v malé jeskyni přesně o půlnoci, druhou, když bude vycházet slunce. V tomto duchu chceme i vyrobit obal. Zatím neplánujeme žádnej obrovskej pompézní křest. Jestli bude, místo šampusu ho posypeme fousama! Dokud nebude album venku, nikdo nás neoholí ani strojkem ani jinak,” dodává Jakub.

O kapele Lola:

Lola vznikla v roce 2012 pod názvem Lola běží z mimopražských kluků, kteří se usadili v Praze a začali dělat společnou věc – kapelu, se kterou se potloukají po českých a slovenských klubech, festivalech a vlastně úplně všude. Lola je jednou z kapel, která si chce své fanoušky získat a osobně poznat na koncertech. Koncerty a živé hraní je to, co je baví nejvíce, a je to důvod, proč hudbu společně tvoří. Více informací o kapele najdete na lolabezi.cz, Facebooku a Bandzone.




Publikováno: 02. 08. 2015
Autor: Johan