ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

FOUR SEATS FOR INVALIDES - DEFY CD - 2003 - Cephalic / Plazzma / Napalmed

Loňské CD mosteckých masakristů 4S4I je náhul jak prase. Grindovina v ultrarychlém tempu s drobnými odbočkami k industriálním zvukům či HC skákačkám. Na plochu cca 26 minut je namačkáno 16 skladeb a i slabší matematik si snad dokáže spočítat průměrnou stopáž jednotlivých miniatur (rekord je 2:26). Předpokládám, že většina příznivců grindu už má kotouček dávno doma a naposlouchanej, pro novice na grindovém poli přidám nějaká fakta.

Tím prvním je, že na albu se sice podílelo 6 lidí, ale bicmen mezi nima nebyl ? bicí jsou dílem programátorů. Zato o vokál se podělili hned dva chrličové, krom domácího Mirkeho ještě kolega Putti (jináč Contrastic); a to byl určitě dobrý nápad, aspoň je řev trošku barevnější. Z celé té nářezoviny se mi nejvíce zamlouvá Medical Message s motivem načichlým orientem a na poměry kapely i srozumitelnými texty.

Další zajímavostí jsou texty, které jsou česko-anglické. Ne, že by jich půlka byla tak a půlka onak, oni se oba jazyky klidně prolínají i v jednotlivých songách. Jinak texty jsou sociálně či ekologicky kritické, nejvíc se mi líbí veršíky v Chemopheles: ?Chemie ? cos vyrobil ti předává, vředy, skvrny, pupence, chemie si pohrává, je čas šetřit na věnce?.

Co se mi moc nepozdává, je booklet. Polovina textů je skoro nečitelná (bílé písmo na světlém pozadí a ani titulní cover nepatří k nejvydařenějším ? co tím chtěl autor říci se neodvažuju hádat. Lepší je to se zvukem (RAM studio), o který se postaral Pavel Marcel. Nahrávka zní opravdu slušně.

čas: 25:46

http://fsfi.czechcore.cz


Zveřejněno: 17. 12. 2004
Přečteno:
3517 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář