ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

25.5. - 2.6.2013, Brno

Deset let. Deset let a plot reziví. Deset let a psi, kteří měli hlídat plot, nejsou k rozeznání od vlků, kteří přes něj skáčou. Hlídač už nemusí hlídat, protože není co. Hlídají všichni a o plot se nikdo nepořeže. Rozdíl mezi těmi za plotem a před ním cítí jen ti venku, daleko za plotem v pustině. Do které se chodit nesmí. Kde žijí lvi. A cizí, kteří sem nepatří.

Desátý rok ProtestFestu o tom, kde je za plotem a kde uvnitř, desátý rok o tom, kdo je hlídač a kdo vlastně hlídá. Desátý rok o tom, kde je ostří, i kdo plot staví a kdo je za ním vyloučený. A desátý rok o tom, co se stane, když protest vystřídá odpor a plot se zboří.

25. 5. STREETFEST  2013

Moravské náměstí > Pisárecký park (park u Anthroposu)

TriggerEffect (CAN), Insania, SeeYou in Hell, Esa z lesa, TalesOfError, My DeadCat, Aliusterra, BrünnerTodesmarsch, Hledání, Potmě ad.

Dub Revolution&Ilodica (UK),  Rybydub, EAC, Roots’n’FutureDJs, PawlačZewls, RadioBufera, BasssheriffSound, Ntkz ad.

Vosa sound, Cirkus Alien, Redrum atd.

TRIGGER EFFECT (can)

Motor na plné obrátky, popel ve vzduchu a kanadští TriggerEffect. Aneb divoká punk´n´rollovájízda ve stylu kapel jako Doomriders, AnnihilationTime, Coliseum.

http://www.triggereffect.ca/

INSANIA

Protože je ProtestFest z města pod Petrovem, chtěli jsme se tento rok podívat víc na místní scénu. Kde jinde začít než s Insanií, která v Brně drhne pódia od osmdesátého sedmého. (O)kultníhardcoreová hydra tedy tento rok konečně zaútočí na ProtestFestu!

http://www.insania.cz

SEE YOU IN HELL

Přímočarý a tvrdý brněnský hardcore punk, vstřebávající do sebe vlivy Burning Spirit, doplněný naštvaným řevem s výbornými českými texty. Hromada vydaných desek, split LP a kompilací, několik štací po celém světě a podruhé na ProtestFestu. Tentokrát s novou deskou „Jed“, vloni vydanou na Insane Society/Voltage.

http://www.seeyouinhell.cz/

ESA Z LESA

Emo/hardcore v nejlepší chebské tradici (Esgmeq, Albion) a výlet do devadesátých let, doplněný o moderněji znějící post-rockové plochy a naléhavé texty.

http://bandzone.cz/esazlesa

TALES OF ERROR

Živelný a energický pražsko-mostecký hardcore punk, stará škola v moderním hávu. Ve stylu kapel typu KillYourIdols, H2O se špetkou Negative Approach.

http://bandzone.cz/talesoferror

MY DEAD CAT

Jak sami říkají: co se stane, když naházíte do hrnce post-punk, indie rock,emoa uvaříte mrtvou kočku, neboli brněnský indie punk. Mix Dananananaykroyd, TheComputers nebo Robocop Kraus.

http://www.mydeadcat.cz

BRÜNNER TODESMARSCH

Nová brněnská krev a členové kapel Risposta, V době moru, Evidence smrti. Ponurý crustový pochod smrti.

ALIUSTERRA

Druhá z nových brněnských kapel, tentokrát s odkazem na anarchopunkové kapely jako je např. Nausea. 

HLEDÁNÍ

Orlovský folk punk (ex-Tyranie identity).

http://bandzone.cz/hledani

POTMĚ

Alternativní pražský rap.

http://bandzone.cz/potme


30.5. 21:00

Brno, klub Vegalité, Slovákova 10

WASTED (fin)

Legendární kapela z Finska a benefit na ProtestFest 2013. 15 let DIY, nahrávky na Combat Rock Industry, TwistedChords a Boss Tuneage. Energický punk rock ovlivněný kapelami jako Adolescents, Poison Idea a Black Flag.

http://www.fireinsidemusic.com/wasted/

http://www.myspace.com/wastedfinland

TUMMO

Špína, zlo a hardcore/stoner z Brna.

http://tummo.bandcamp.com

http://www.myspace.com/tummo666


Zveřejněno: 14. 05. 2013
Přečteno:
3399 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář