Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

28.6. 2012, Praha - Rock Café

Po příchodu k Rock Café jsem se připojil ke skupince fanoušků hypnotizující vývěsku klubu. Ta neavizovala nic jiného, než že headliner turné Lamb Of God toho večera nevystoupí. Překvapivá a nemilá zpráva určitě nejen pro mě. Na stránky pořadatele jsem se díval kvůli začátku koncertu naposled ráno, takže zprávu o neúčasti skupiny, která se objevila někdy kolem poledne, jsem už nezaznamenal. Nakonec značná část příchozích využila nabídky snížení ceny koncertu téměř na polovinu při účasti zbývajících kapel Skeletonwitch a All Shall Perish. Sál byl tak, minimálně během koncertu All Shall Perish, zaplněn poměrně slušně. Protože důvod neúčasti LOG přinesla druhý den snad všechna celostátní média, nemá myslím příliš cenu jej zde podrobněji popisovat.

Kolem osmé hodiny vlítli na pódium první z pozůstalých, SKELETONWITCH. Sálem se rozduněla Erased and Forgotten z aktuálního alba Forever Abomination následovaná Submit to the Suffering z předchozího zářezu Breathing the Fire. Skeletonwitch jsou v na klubových pódiích jako piraňa ve vodě a tahle zastávka nebyla výjimkou. Frontman Chance Garnette táhl celou dobu koncert jako buldozer, ale kapela mu v tom setsakra dobře sekundovala. Naživo zní Skeletonwitch drsněji a špinavěji než ze studiových nahrávek, prostě pořádně vyhulené volume doprava, a není to vůbec na škodu věci. Kostru koncertu tvořily převážně songy ze zmiňovaných dvou posledních alb, ale Within My Blood z debutu At One with the Shadows nemohla na konec chybět.

Po přestávce, kterou většina návštěvníků využila k osvěžení se u baru, nastoupili deathcoroví amíci ALL SHALL PERISH. Bylo vidět, že to byli právě oni, na koho dnes většina fanoušků přišla (LOG nepočítaje). Už při úvodní Wage Slaves z alba The Price of Existence se kotel proti Skeletonwitch zahustil a šílet začali úplně všichni. Kapela nenechávala nikoho na pochybách, že si to užívá stejně jako fanoušci. Frontman Hernan se poplácával s předními řadami téměř pořád a vzájemná interakce kapela-publikum dosahovala maxima.

Nemá cenu spekulovat, coby, kdyby, faktem ale je, že to byl výborný koncert i přes neúčast headlinera, což se podaří málokdy. Kdyby Lamb Of God vystoupili, byla by to určitě další liga navíc, ale tentokrát zůstalo jen u přání.

Ať už ale tahle kauza skončí jakkoli, myslím, že ten dva roky starý nešťastný koncert v Abatonu byl bohužel v ČR jejich nadlouho poslední.


Zveřejněno: 11. 07. 2012
Přečteno:
3423 x
Autor: Bubu | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář