TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

H.A.T.E! - Hostile All-Terrain Encounter Demo CD-R black, 2003, vlastní náklad, distribuce Lewisit Records

Svou druhou nahrávku nám zaslala vodňanská kapela H.A.T.E! Před vložením do přehrávače jsem netušil, čemu se pánové věnují. Když mi počítadlo ukázalo 69 skladeb na ploše necelé půlhodiny, jímala mě hrůza z nějaké grindoviny. Ale nic není tak horké, jak se uvaří, neboli počítadlo bylo něčím oklamáno ? skladeb je ve skutečnosti pouze sedm, ty ostatní vznikly zřejmě nějakým kiksem při přepalu, protože každá obsahuje čtyřsekundové ticho, kromě ?skladby? č. 69, která trvá půlminutky a je to monolog nějakýho nasrance.

Hudbu, kterou H.A.T.E! produkují, bych zařadil do tvrdšího emo-hard-core.To emo je cítit hlavně ze zpěvu, ten hard zase z muziky. Muzika je to hodně členitá, chvílemi pomalé až minimalistické pasáže, keré náhle přechází do hutného nářezu. Myslím, že muzikanti hodně přemýšleli a než šli do studia, měli o nahrávce jasno. Instrumentálně je to také zvládnuto s přehledem. Zpěvák mění výraz od melodického čistého hlasu přes nasraně-smutný až po křikořev. Když k tomu připočtu dobrý zvuk ze studia Loco, musím tuhle nahrávku pochválit.

Malinko si rýpnu jen směrem k bookletu, protože ten k demu asi neexistuje, což je docela škoda. Na druhou stranu je černé cédeso profi potištěno a vloženo do zajímavé škatuličky, kterou vidím poprvé a jsem zvědavej, kolik otevření vydrží. A jak jsem zmínil, líbí se mi to, takže jí dávám týden, maximálně dva.

Čas: 28:28

Skladby:

1. The Abyss

2. Scared

3. Broken Silence

4. The Mirror

5. Day By Day

6. Hiroshima

7. Wolf Song


Zveřejněno: 18. 07. 2004
Přečteno:
3327 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

29. 07. 2004 20:57 napsal/a nedelak
adresa
nezapomen napsat www.hateband.com
20. 07. 2004 14:34 napsal/a p3tris
booklet
Jen pár slov k vysvětlení. Skladeb je skutečně 69, a to naschvál. Jednalo se jen o vtip a vlastně takovou malou poctu mojí oblíbený desce Undertow od Tool, kde najdete ten samý počet skladeb. Booklet skutečně neexistuje, protože výroba bookletu, co by nějak vypadal, a nákup plastových krabiček by znamenala další investice. A jelikož jsme chtěli udržet prodejní cenu na 50,- Kč, zvolili jsme spíš netradiční design, protože informace si už může na internetu vyhledat skoro každý.