TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Pátek 6.5.2011, Plzeň - Divadlo Pod Lampou

Fanoušci doom metalu, případně ti, kdož to mají rádi ještě pomaleji - mám samozřejmě na mysli fanoušky funeral-doomu :) - by neměli chybět v pátek 6. května v plzeňském Divadle Pod Lampou.

Ale abych neodradila příznivce rychlejších žánrů... Jako první vystoupí poměrně nedávno vzniknuvší plzeňská kapela STOLLICE. (Kdo byste snad byl na pochybách, čtěte Stolys :)) Přestože – anebo právě proto, že se bude jednat vůbec o první vystoupení této kapely, vyplatí se přijít včas. Skupina označuje svůj styl za alternativní black metal a dle ukázek na bandzone je doplněný nápaditými klávesami a poháněný výraznými bicími, za nimiž kraluje Luboš (ex-Beltaine). Nechme se tedy překvapit, co pánové při své premiéře předvedou...

Jako druzí se představí taktéž plzeňští GHOST IN THE SHELL, jinak organizátoři této akce. Těšit se můžeme na osvědčené skladby z připravovaného, avšak stále ještě nevydaného dema a snad i na nějakou novinku z jejich doom rockové tvorby. A aby to nebylo pořád takové utrápené, doufejme, že dojde i na zabíjení zombíků – tedy alespoň co se textu jedné z jejich rychlejších skladeb týče. :)

Cizinu, konkrétně naše západní sousedy, budou zastupovat CALLIOPHIS z Lipska. Již jsem měla tu čest slyšet je na koncertu v pražské Chmelnici, kde si zahráli s Et Moriemur a Tisíc let od ráje, a jelikož to stálo za to, doufám, že se jim dostane patřičné podpory i v Plzni. A pojďme škatulkovat...  Dle svých slov hrají Calliophis funeral death-doom, nicméně já si z Chmelnice pamatuji především výrazné funerální pasáže okořeněné poctivým rock´n´rollem :) Jejich debutové album nazvané příznačně „Doomsday“ je prý už vyprodáno (ano, jsem jedním z hrdých majitelů). Pokud by však někoho v pátek nadchli – a já věřím, že takových lidí bude povícero - je možno si album stáhnout na jejich myspace stránkách.

A poslední, nikoli však méně důležití, přijdou na řadu otcové českého doom metalu – DISSOLVING OF PRODIGY. Havířskou kapelu snad ani netřeba představovat. Posledním jejich počinem je split album s Unveiling the Signs, Gallileous, Pantheist a Wiljen Wij, na němž Dissolving přispěli skladbou nazvanou “Zlodějská světélka.“ Možná i proto, že jsou Dissolving jednou z nejstarších českých doom metalových skupin, provází je časté změny sestav. Naposledy proběhla výměna bubeníka, tak uvidíme, jak jim to s nově příchozím půjde.

Vstupné je lidové – bez dvaceti za stovku – a akce začíná už v 19.30h.
Pokud si chcete bandy nejdřív proklepnout, zde jsou odkazy:

http://bandzone.cz/ghostintheshell

http://bandzone.cz/stollice

http://bandzone.cz/dissolvingofprodigy

http://www.myspace.com/calliophis


Zveřejněno: 02. 05. 2011
Přečteno:
3444 x
Autor: Veronika | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář