FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Brute – Inhuman Seed of Terror CD, vlastní náklad 2010

Brute je deathmetalová formace z východního Slovenska, která podle oficiální biografie vznikla v prosinci 1998. V roce 2000 kapela natočila první demo, načež se rozpadla. Ke znovuzrození došlo až osm let poté, kdy spatřilo světlo světa první promo CD, loni pak  vydala „Inhuman...“ o třech skladbách.


Trio ve složení Steve (kytara), Pafo (zpěv) a Puky (kytara) hraje death metal, občas až brutal, s pomalejšími částmi. Na „Inhuman...“ představuje promyšlené kompozice se složitým riffingem a zběsilými (elektronickými) rytmy, nechybí ale občasné melodické partie, které nahrávku osvěžují. Nejvýraznější pecka zhruba 12minutového CD je zřejmě titletrack, která po rychlém začátku vyústí do silné melodické pasáže.


Škoda, že promo bylo pořízeno s elektronickými bicími, jež trochu ruší celkovou atmosféru, kapela ale naštěstí od té doby našla živého bubeníka, který jistě podstatně obohatí především živá vystoupení. Grafická stránka je omezena na klasický černý obal s červeným logem a fotkou kapely, taktéž chybí i texty.


Přestože nejde o žádnou převratnou novinku, Brute na „Inhuman...“ nabízí velmi solidní death metal, který jistě potěší fanoušky tohoto žánru.


Celkový čas: 12:08 min.


Seznam skladeb:


1. The sins will get us
2. Inhuman seed of terror
3. Repulsive loss of self-respect


Zveřejněno: 05. 01. 2011
Přečteno:
3383 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Zdenekameth | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář