Nejbližší koncerty
INSANIA

Jeden z posledních koncertních dluhů na našich pódiích splněn, v Klánovicích vystoupili Wehrmacht.

Přiznám se, že poté, co jsem viděl necelý týden před vystoupením Wehrmacht hrát další thrashovou legendu Necronomicon před poloprázdnou Chmelnicí, byl jsem zvědavý, kolik staromilců dorazí do Klánovic. Ale už skupinky na pražském Masarykově nádraží dávaly tušit, že s návštěvností tentokrát problém asi nebude, což se ukázalo jako správný předpoklad, protože klub praskal ve švech.

EXORCIZTPHOBIA bohužel v čase, kdy jsem dorazil na místo, dohrávala poslední song. Škoda, neznělo to špatně.

Jako druzí nastoupili RADIOLOKÁTOR a začal večírek. Tenhle thrashmetalový revival drtí starý arzenál s takovou silou, že strčí leckteré originály do kapsy. Pokud chcete slyšet třeba Protest (Debustrol), Invazi (Assesor), Exorcist (Törr) a další songy zahrané tak, že vám to urve palici, nenechte si tuhle partu ujít.

Radiolokátor publikum nažhavili do běla a s nástupem legendárních WEHRMACHT, dokonce v původní sestavě, se vše opakovalo, jen ještě s větší intenzitou. Mosh pit pod pódiem, neustálý stage diving, bavící se kapela a šílící publikum. Thrash metal-crossoverový tajfun z Portlandu předvedl, že rychle se dá hrát i poté, co si dáte 20 let pauzu a nemusí to působit vůbec vyčpěle. Fláky z kultovních alb Shark Attack a Biermacht naopak nedávaly publiku šanci postát chvíli v klidu. Suck My Dick z Biermacht frontman Tito odzpíval poté, co si frázi nechal od fanoušků přeložit, s českým refrénem „Vykuř mi“. Na tento moment volně navázal jeden z fandů, který poté, co kapela po odehrání základního setu odešla, vylezl na pódium a slogan skandoval do mikrofonu. Jak říkám, večírek… Když v přídavku ještě zazněla řádně zrychlená Fast as a Shark od Accept z aktuálního EP, stage diving nebral konce. Na tažení tohohle Wehrmachtu se půjdu kdykoli rád podívat znovu.



Zveřejněno: 07. 12. 2010
Přečteno:
3319 x
Autor: Bubu | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář