F.O.B. - Outside The Palace Walls

10.10. 2010, Praha, Abaton

HC apokalypsa o třech dějstvích.

Po mírném časovém skluzu večer odstartovali před kupodivu ne zcela zaplněným Abatonem němečtí THE OCEAN. Jejich atmosférický sludge působil naživo určitě energičtěji než ze studiových nahrávek a kapela se snažila odehrát koncert na maximum. Během setu skončil pod pódiem mezi publikem zpěvák a poté dokonce i baskytarista, ale odezva publika byla zatím ještě spíše chladnější.

To se už ale rozhodně nedalo říct u druhé kapely v pořadí, kanadských CANCER BATS. V porovnání s The Ocean se také z pódia valil úplně jiný masakr. Ta tam byla progrese a  HC punk metalová mlátička s charismatickým frontmanem Liamem Cornierem v čele sázela na krátké energické vypalovačky, které valila do lidí hlava nehlava. Z aktuálního alba Bears, Mayors, Scraps & Bones zazněly například Scared To Death, Sleep This Away, Darkness, Dead Wrong nebo cover Sabotage od Beastie Boys. Nemohla také chybět Hail Destroyer, titulní skladba předešlého alba.


Do slušně nažhaveného publika to nakonec po přestávce napálili THE DILLINGER ESCAPE PLAN. Ten příval energie se těžko popisuje, to se musí zažít. Hned úvodní skladba koncertu Farewell, Mona Lisa, otvírák posledního alba Option Paralysis, rozjela pod pódiem šílenství. Jestli na The Ocean byl kotel minimální, teď se tam dělo něco, co se blížilo infernu. Z nového alba ještě v průběhu tohoto zdivočelého večírku zazněly ještě třeba Widower, Good Neighbour, Gold Teeth on a Bum nebo Chinese Whispers. Nechyběly samozřejmě ani starší kousky jako Black Bubblegum, Panasonic Youth nebo 43% Burnt z prvního alba. Bylo vidět a hlavně slyšet, že fanoušci mají skladby setsakra naposlouchané, se zpěvákem Gregem řval  refrény snad celý sál. Řekl bych, že po konci koncertu bylo těžké odhadnout, kdo byl zničenější, jestli kapela nebo publikum.


Zveřejněno: 24. 10. 2010
Přečteno:
3421 x
Autor: Bubu | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář