Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Praha, Exit Chmelnice, 4.9. 2010 - Křest CD MINORITY SOUND zaplnil pražskou Chmelnici

Pět vystupujících kapel, křest CD Minority Sound a sympatické stokorunové vstupné přilákalo v sobotní podvečer na Chmelnici skutečně početné publikum.

Začínalo se po sedmé a jako první zahajovali deathmetaloví KLAN z Pardubic. Kapela má na kontě teprve první CD Bone By Bone, Soul By Soul, ale na scéně se pohybuje už nějakých šest let. Jakkoli bývá pozice prvních kapel nevděčná, Klan ji zvládli s přehledem a svým našláplým deathem a nasazením diváky dokázali zaujmout.

GENUINE RELIEF nastoupili už před zcela zaplněný klub. V porovnání s Klan působili mírně statičtěji, což ale do značné míry způsobuje pozice zpěváka Štěpána Fürsta za klávesami, jinak ale jejich melodický black death s atmosférickými klávesovými plochami působil příjemně. Na troskách Dalgoreth vzniklí Genuine Relief připravují první demo, nezbývá, než si počkat, čím nás kapela překvapí.

Jako třetí vystoupili táborští F.O.B. Šli na to s velkým nasazením a hned s prvními tóny bylo frontmana Máry všude plno. Reakce diváků na death/thrashové běsnění byla téměř okamžitá a pod pódiem se vytvořil slušně rozjetý kotel. Suverénní projev celé kapely dal vyniknout kvalitnímu studiovému materiálu, který naživo vyznívá ještě více energicky.


Po F.O.B. nastupují očekávaní MINORITY SOUND. Jejich elektrometal opravdu šlape, a i když předchozí kapely měly u publika slušnou odezvu, teď už skáče celý sál. Asi v půlce koncertu dochází ke křestu alba Analysis, které přichází pokřít spříznění  F.O.B. A jede se dál. U jednoho z dalších songů zpěvák a kytarista Gulesh sděluje publiku, že zkusí natočit klip za chodu a na hlavu si nasazuje malou kameru, kterou po celou dobu písně bláznící publikum snímal. Závěrečný nářez kloubící Pain s Nirvanou rozhýbal v sále snad i nohy od stolů…

Vsetínským ABSTRACT ESSENCE ublížila pozdní hodina. Řada diváků klub opustila, aby stihla rozumné spoje. Škoda, vystoupení vsetínských blackových progresivistů stálo, jako vždycky, za to. Ondra Zbránek za mikrofonem na sebe svým projevem strhává sice největší pozornost, ale celá kapela jede jako dobře namazaný nervózní stroj. Končilo se někdy kolem tři čtvrtě na jednu a řekl bych, že málokdo odcházel zklamaný.


Zveřejněno: 27. 09. 2010
Přečteno:
3540 x
Autor: Bubu | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář