Nejbližší koncerty
LLYR

Vedro, vedro a ještě jednou vedro...

V sobotu, stejně jako v pátek, festival znepříjemňovalo úmorné vedro. Díky tomu jsme vyrazili do areálu až na třetí hodinu, kdy začínali hrát ENDLESS. Kapela podala standardně vysoký výkon a písničky z poslední desky Refuse to Shine se skvěle doplňovaly se staršími kusy. Osobně mám nejvíce rád tvorbu z Vital #1 a i ta samozřejmě zazněla. Fajn úvod.

Co mám čekat od francouzských T.A.N.K. jsem příliš netušil, ale o to víc jsem byl příjemně překvapen. Jejich melodický death thrash ve stylu In Flames byl nápaditý a kapela šla do vystoupení  naplno. Na publiku bylo vidět, že se mu hudba T.A.N.K. líbí a frontman Raf nejméně 4x děkoval publiku v češtině.

DEBUSTROL… co dodat? Viděl jsem je v posledních letech x-krát a určitě se mi ještě nepřejedli, vystoupení jsou pořád strhující. Skvělý thrash, Kolinsovy průpovídky a  motorová pila, dostanete, přesně to na co jste přišli. Sázka na jistotu.

Na vystoupení norských THUNDERBOLT jsem se těšil, v Čechách už sice párkrát hráli (včetně Basinfirefestu), ale nikdy se mi nepodařilo je vidět. A musím říct, mě jejich heavy metal, odkazující se nejvíce k Iron Maiden, opravdu bavil. Zpěvák Tony Johannessen je opravdu dobrým frontmanem, který dokáže strhnout. Došlo i na zpívání v předních řadách nebo házení triček a CD do publika. Jen škoda, že to poslední, Love & Destruction, vyšlo už před čtyřmi lety.

Po THUNDERBOLT následovala poslední kapela, kterou jsem ten večer viděl, a to power metaloví BLACK MAJESTY, kde působí i český bubeník Pavel Konvalinka. Vystoupení bylo po profesionální stránce výborné a kdo má tento styl rád, koncert se mu musel líbit, ale na mě to bylo nějak moc draků a mečů dohromady…

 

 

 

Zveřejněno: 10. 07. 2010
Přečteno:
3297 x
Autor: Bubu | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář