ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

SEVEN – Lost Hero MCD 2009, vlastní náklad

Předzvěstí novinkového alba Kirkových Seven je mini CD (nebo EP, jak praví obal, leč mně tento termín moc nepasuje, protože jej mám svázaný s vinylovými ípíčky) s třemi skladbami. Ty nabízejí 3 různé polohy kapely, která v posledních 2 letech prošla kompletní výměnou hudebníků na postech bicí, baskytara, zpěv; jediný Honza Kirk Běhunek samozřejmě zůstal se svými kytarami na svém místě.

Úvodní Lost Hero je klasická hard and heavy skladba ve středním tempu s odlehčením uprostřed, samozřejmě nechybí kytarová exhibice (ta samozřejmě nechybí v žádné skladbě) a překvapí hodně výrazná a variabilní baskytara. To Midnight Circus je řádná vypalovačka, žádné velké vymýšlení, ale pěkně zostra a svižně, s drsnějšími riffy, dusotem kopáků, klasickým sólem a minimem progrese. Snad jen zpěvákovo „óóóó,  jéééé“ mi příliš šťastné nepřijde. Závěrečná, téměř 6 minut dlouhá, pomalá skladba nabízí vedle očekávané dávky klišé i nečekané neotřelé sólo (i když v případě Seven je to spíše sólo očekávané – smích). Zamrzí v podstatě pouze dvě záležitosti – „česká“ angličtina zpěváka a „zvláštní“ zvuk. Více zanedlouho při posouzení celého alba Seven Deadly Sins.

Příjemným bonusem je videoklip, který těží z obrázků pořízených na výletě do Moskvy a nechybí v něm ani hrané pasáže, ve kterých dav fanynek oplakává své oblíbence. Proč? Inu při zpáteční cestě se letadlo mění v ohnivou kouli. Ale nebojte se, Seven jsou nezničitelní a v závěru „vstávají z mrtvých“ (i když odcházejí v doprovodu smrtky, takže???). Hezky sestříhané obrázky nenudí a díky videoklipu se MCD stává zajímavým sběratelským artiklem.

Seznam skladeb:

  1. Lost Hero
  2. Midnight Circus
  3. Web Of Obsession
  4. Videoklip Lost Hero

Čas: 13:15 + 3:27 (klip)

www.sevencz.com


Zveřejněno: 16. 06. 2009
Přečteno:
3444 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

16. 06. 2009 00:01 napsal/a DW
Po letech
si koupim Spark, abych měl čtivo na WC a co tam neobjevim :)