FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Letošní ročník open air festivalu Basinfirefest 2006 ve Spáleném Poříčí u Plzně (odtud název festivalu) se definitivně posouvá mezi největší hudební akce u nás.

Po prvních třech ročnících, kdy se podnik zbavoval dětských nemocí, se čtvrté pokračování rozrostlo do všech směrů. Osmdesát skupin doprovodí špičkový zvuk a světelný park na největším pódiu v České republice. Hlavní scéna nazvaná Poštovní spořitelna stage měří na délku pětatřicet metrů! V areálu budou rozmístěné obří plazmové obrazovky, na nichž poběží dění ze všech scén. Vedle hlavního pódia se bude hrát ještě na Gambrinus stage a Metal stage. Všechny scény budou žánrově rozdělené a každá bude mít svého moderátora.

A kdo se stane největším hudebním lákadlem? Letos to nejspíše budou legendární německá heavymetalová zpěvačka Doro Pesch a švédští crossoveroví kouzelníci Clawfinger. Ovšem ani další účinkují nezůstanou své pověsti nic dlužni. Z Německa přijedou i powermetalisté BrainStorm se zpěvákem Andym B. Franckem, jehož můžete znát i z respektovaných Symphorce, nebo thrashmetalová legenda Holy Moses v čele s dračicí Sabinou Classen disponující vskutku nelidským chraplákem. Slovensko budou reprezentovat Slobodná Európa, No Name a Peha.

Domácí rockovou scénu přijedou hájit např. Olympic, Arakain, BSP, Petr Kolář se skupinou, Debustrol, Škwor, Krucipüsk, Törr, Root, Vladimír Mišík, Gaia Mesiah, Doga, Ready Kirken, UDG, Votchi, Oskar Petr, Clou a mnoho dalších.

Velká hudební slavnost vypukne v pátek 30. června v jedenáct hodin dopoledne. Hrát se bude až do čtvrté hodiny ranní. Druhý den, v sobotu 1. července, se začátek posune na desátou ráno a konec bude opět ve čtyři ráno.

Basinfirefest 2006 rovněž přivítá dvanáct hudebních těles, které se probojovaly do semifinále vyhledávací soutěže Česká rocková liga. To se uskuteční právě zde a čtveřice odbornou porotou nejlépe ohodnocených souborů poputuje na srpnové finále konané pod zříceninou hradu Vlčtejn. Také vyhlášení obnovené ankety o nejoblíbenější rockové instrumentalisty Černá vrána se letos stěhuje na Basinfire fest (více na www.irockshock.net).

To však zdaleka není vše. Organizátorská skupina 2P – Production nachystala ve spojení s generálním partnerem Poštovní spořitelnou a dalšími partnery festivalu řadu atraktivních soutěží. Například v sobotu se bude losovat o skútr Yuki v hodnotě padesát tisíc korun a o tři letenky do Londýna. Milovníci piva se mohou dostatečně osvěžit chutným Gambrinusem, který je oficiálním pivem festivalu.

Stanový kemp vyroste poblíž festivalového areálu. Auta bude možné parkovat hned vedle stanů. V kempu samozřejmě nebudou chybět sprchy, WC a bohaté nonstop fungující občerstvení. V případě nepříznivého počasí bude k dispozici velkokapacitní stan pro dva tisíce fanoušků, v němž po oba dny poběží velkoplošná projekce a přímé přenosy z mistrovství světa v kopané v Německu. O přestávkách bude probíhat karaoke show. Dále bude připravena klidová zóna s G – City (vodní fotbal, moucha, chobotnice atd., některé atrakce jsou vážně „husté“!).

Návštěvníci také mohou zdarma využít speciální rockovou linku! Jedná se o kyvadlovou dopravu od hlavního nádraží v Plzni až do festivalového areálu.

Vstupenky jsou v obvyklých předprodejích, na poštách v Plzeňském a Karlovarském kraji (celkem 350 prodejních míst) a v síti Ticketstream.

Klienti Poštovní spořitelny obdrželi v dubnovém výpisu z účtu slevový kupon, na který mohou uplatnit slevu na vstupenku na Basinfire fest do 31. 5. 2006 v Ticketstream, Firo Tour, Čedok a hypermarketech Globus.

Prvních 500 návštěvníků, kteří v pátek, 30.6., projdou po otevření festivalových bran turnikety, obdrží od generálního partnera festivalu - Poštovní spořitelny, jako dárek oficiální tričko festivalu ZDARMA.

Abecedně řazený program festivalu:

Pátek:

Ador Dorath, Arakain, Asmodeus, Bed Sores, B.S.P., Calathea, Clawfinger (SWE), Clou, Daimonion, Dark Gamballe, Debustrol, Doga, Firestrorm (A), Flattus, F.O.B., Gaia Mesiah, Hazydecay, Holy Moses (D), Hunter (PL), Chaos In Head, Chinchilla (D), Ill Fish, Krucipüsk, Kurtizány z 25.Avenue, Mimesis, Vladimír Mišík & Etc... , Moriorr, Oskar Petr - Fabrica Atomica, Rammstein Members Club, Root, SAD, Second End, Solfernus, Vítkovo kvarteto, Votchi, Walda & Gang,  + šest semifinalistů ČESKÉ ROCKOVÉ LIGY: Martin Čarný Band, Black Pearl, Glock 22, SNC, Checkpoint, Dirty Game

Sobota:

Amortez, Asgard, Beltaine, Brainstorm (D), Broken Hearts, Coda, Dogma Art, Doro (D/USA), Dymytry, Endless, Fleshless, Helpness, Chlejf, Interitus, Jaksi Taksi, Kern, Petr Kolář, Krleš, Locomotive, Mash, No Name (SK), N.V.Ú., Olympic, Pangea, Paradox, Peha (SK), Ready Kirken, Salamandra, Seven, Silent Stream Of Godless Elegy, Six Degrees Of Separation, Slobodná Európa, Škwor, Helena Kubelková - Teta, Tleskač, Törr, Tuborg, UDG, Znouzectnost, Zvlášňý škola, + šest semifinalistů ČESKÉ ROCKOVÉ LIGY: Zlatý Voči, Lucky Punch, Forrest Jump, Promises, Fourth Face, Nikdy Dost

Zdroj: www.basinfirefest.cz


Zveřejněno: 15. 06. 2006
Přečteno:
3328 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář