DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

23. 3. 2024, Praha - Underdogs´

Skryté klenoty současné black metalové scény míří do Prahy

23. 3. 2024 // PRAHA – UNDERDOGS’

VSTUPENKY: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/677
FB UDÁLOST: https://fb.me/e/TJPdZF8X

Není pochybností o tom, že Praha patří mezi oblíbené destinace black metalových kapel a umělců. V sobotu 23. března 2024 přivezou do černého srdce Evropy své temné rituály následující kapely – UMBRA CONSCIENTIA, HÄXENZIJRKELL a ULTIMA NECAT, za podpory místních VOLUPTAS. Koncert se uskuteční v pražském klubu Underdogs’.

UMBRA CONSCIENTIA, původem z Kostariky, patří mezi hrdé nosiče loučí s černým plamenem Luciferovým. Jejich okultní black metal zaujal kultovní norský label Terratur Possessions (známý jako jeden z pilířů Nidrosiánské black metalové scény), který UMBRA CONSCIENTIA vydal dvě alba – což mluví samo za sebe. Co se týče hudby samotné, pokud posloucháte FUNERAL MIST nebo KATHARSIS, pak víte, co čekat v tomto případě.

HÄXENZIJRKELL jsou nejlepší kapelou, kterou německá black metalová scéna vyvrhla za poslední roky. Jejich specifický sonický projev hraničí s hypnotickým doom metalem a klaustrofobickým ambientem, nicméně jádro jejich hudby je černočerné. Fanoušci SORTILEGIA, MARE nebo starých URFAUST naleznou podobnou esenci i na studiových nahrávkách HÄXENZIJRKELL (vydávají Amor Fati Productions), stejně jako v mlhou zahalených živých vystoupeních. Pokud se vyplatí sledovat jednu black metalovou kapelu, pak je to tahle.

ULTIMA NECAT patří mezi další zástupce současného německého black metalu, nicméně jde o entitu zahalenou v temnotě, čekající na objevení.

Začátek večera bude patřit pražským black metalovým avantgardistům VOLUPTAS, kteří si stihli za dobu své existence vybudovat více než slušné renomé. I když jejich studiová tvorba má tendence se rozbíhat do netušených směrů a má místy téměř psychedelické vyznění, na tomto koncertě se kapela zaměří na své ortodoxnější black metalové kusy. Ovšem ruchů a hlukových ataků nebudete ušetřeni ani tentokrát.

Pražský rituál je součást evropského turné, organizovaného Katharsis Agency.


Zveřejněno: 12. 03. 2022
Přečteno:
202 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář