HUSMAN FEST

17. 02. 2024 - Chapeau Rouge, Praha

Od depresí k radosti z hraní: emotivní Black Foxxes v Praze

Nechat se unášet společnou flowa nahrát co nejpřirozenější desku –přesně tímto se řídila britská kapela Black Foxxes při nahrávání čtvrtého alba, které už v únoru představí také v Praze. Svou tvorbu označují za depresivní pop, nebojí se ani přitvrdit. V pražském klubu Chapeau Rouge vystoupí už 17. února 2024. Vstupenky v ceně 390 korun budou v prodeji od 16. listopadu 2023 na fource.cz a v sítích GoOut nebo Ticketmaster, už nyní k nim mají přístup členové*ky věrnostního programu Fource Friends.

Synťáky, zkreslené vokály a odrazy bristolské DIY scény. Trio hudebníků okolo zpěváka Marka Holleyho si během svého působení vytvořilo pevné jméno na kytarové scéně, emotivní přístup k hudbě a výrazné vokály se staly jejich hlavní zbraní. Přesvědčit jsme se o tom mohli už v roce 2018, kdy do pražského Crossu přivezli debut I‘m Not Well. Psychické zdraví bylo pro Black Foxxes vždy velkým tématem, od popisu úzkostných stavů po frontmanův tehdejší boj s diagnostikovanou alopecií. Pro magazín Dork v roce 2020 prozradil: „Tohle bych nepřál nikomu, byloto strašlivé. Přišel jsem i o obočí, skladba Jungle Skies byla napsaná v týdnu, kdy jsem si musel oholit hlavu. Tolik temnoty jsem nikdy necítil.“

Už o další desce, eponymním albu z roku 2020, mluví jako o nahrávce plné naděje a smíření: „Celým albem prochází má snaha naučit se milovat svou současnou verzi.“ Chystané čtvrté album propojuje zpěvákovu osobní zkušenost a psychický stav s hudbou ještě pevněji než doposud. Od samého začátku se zaměřuje na chemii mezi hudebníky, kteří se soustředí jen sami na sebe. Ať už čerpají z postpunku, synthpopu nebo altrocku, nikdy neubírají na upřímnosti svých textů, emocí a živelnosti koncertů.

Vstupenky a událost Fource https://fource.cz/cs/events/black-foxxes-24/
Event https://www.facebook.com/events/356235316778010hi-res fotografie


Zveřejněno: 01. 11. 2022
Přečteno:
171 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář