ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Rozhovor s řeckou post-rockovou kapelou, která by měla 1. a 2. 12. 2021 vystoupit v Česku.

Tak co je nového v laboratoři?

Jsme pořád živí a zdraví! Co se týče nové hudby, za tohle uplynulý léto jsme hráli živě a taky nahrávali jam sessions, který trvaly tři dny. Výsledkem jsou čtyři hodiny improvizace, která pramení z unikátního propojení, který jako kapela máme. Ty nejlepší části brzy vydáme, takže se můžete těšit a poslechnout si to, až to bude venku! Vždycky jsme byli fanoušky krásy, která plyne z toho, že žijeme okamžikem a užíváme si dělání muziky bez omezení a jsme fakt rádi, že můžeme udělat takovouhle desku. 

V Český republice jste už hráli v roce 2019 během vašeho turné k desce „Last Second“. Co se od té doby změnilo? 

Byla to jedna z nejlepších show na naší malé tour, takže děkujeme všem, kdo přišel! A zvláštní díky Olafovi a jeho kapele THE BIG BAD TRIP za jejich nepřetržitou podporu. Ty tři roky pro nás nebyly špatný, do týhle chvíle se nám nepodařilo chytit covid, takže je to dobrý! Taky jsme v říjnu 2020 natočili a vydali naše EP „Tsunami“ s dvěma trackama, takže kapela je stále zaneprázdněná.
 
A jak jinak ovlivnil THEIR METHLAB covid?

Jak už jsem řekl, zůstali jsme aktivní, jamovali jsme v našem studiu a dělali novou hudbu. Měli jsme štěstí, že nás to zdravotně nijak neovlivnilo. Ale absence živých koncertů, jak těch, na kterých bychom hráli, ale i těch, na který bychom šli – což je stejně důležitý – mělo fakt negativní efekt na naše duševní zdraví. Doufejme, že celá tahle sračka je za náma a my se můžeme vrátit k tomu si užívat jednu z nejlepších věcí v životě – živou hudbu. 

Jaký byly vrcholy vašeho posledního turné? 

Je mi to líto to říct takhle, ale celá ta tour byl jeden velkej highlight a je to kvůli tomu, že to bylo naše první tour. Byl to sen, co jsme měli a vidět ho se splnit bylo pro nás úžasný. Kdybych měl vybrat highlight, bylo to pokaždý, když jsme podepisovali desku pro fanouška kapely – fakt rock star momenty.

Plánujete nový LP nebo je to teď „Tsunami“ a to je ono? 

Ty jam sessions o kterých jsem mluvil, budeme vydávat, ale ještě nemáme žádné detaily. Uvidíme, jestli z toho bude další LP, nebo jenom digitální release. Ale bude k tomu video, protože jsme jamy nahrávali i na kameru. 

Jak se změnila řecká scéna během posledních tří let? Dostáváte se víc do scény a utrháváte si trochu z toho úspěchu, jaký mají VILLAGERS OF IOANNINA CITY nebo 1000MODS? 

Před covidem se scéně dařilo hodně. Spousta skvělých kapel po celým Řecku i Evropě nahrávala svoje nejlepší alba a hrály nejlepší koncerty. Po covidu… Však víš… Doufáme, že to nejlepší přijde dřív, než se nadějeme! Ale jasně, otevírání se Evropy pro kapely jako 1000MODS, PLANET OF ZEUS, NIGHTSTALKER, VIC atd., hodně pomohlo i nám! 

Jak je těžký zabookovat tour v – doufejme – post corona časech? 

Abych byl upřímný, bylo to jednodušší, než když jsme dělali první tour. Měli jsme to štěstí potkat skvělý a nápomocný lidi, který nám bez okolků pomohli znova. 

A poslední otázka – jak se má váš dinosaur? 

Je hodně sjetej, díky za optání. Momentálně odpočívá v malé krabici a čeká, abychom ho vybalili v našem novém studiu. Jo a máme teď i vránu! 

Otázky: Olaf

Pozvánka na koncert

Facebook


Zveřejněno: 20. 11. 2021
Přečteno:
1427 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář