DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Rok utekl jako voda a blíží se nám léto a s ním také festivaly. Stejně jako loni jsme kontaktovali pořadatele těch nejvýznamnějších a požádali je o zodpovězení pár otázek;. slovo má Yvor stojící za AFOD.

1. Zdravím, představte prosím ve stručnosti našim čtenářům váš fest - historie, dramaturgie, místo konání?

Ahoj. Zdravím Tě Johane a s tebou všechny čtenáře Fobia Zine. Apocalyptic Form Of Death open air festival je v podstatě menší dvoudenní festival, který se letos dožívá svých 5.narozenin. Před pěti lety jsme se rozhodli, že uspořádáme trošku větší koncert a nakonec se z toho stala tradice. V té době se pochopitelně jednalo o jednodenní akci s účastí cca 8 skupin. Dvoudenní se stal AFOD teprve před dvěma lety. Poprvé se festival konal na letní scéně kulturního domu v Trhových Svinech, ale vzhledem k tomu, že se jednalo o centrum města, byli jsme k naší spokojenosti odsunuti na zimní stadion taktéž v Trhových Svinech. Tam se odehrály poslední 4 ročníky. Letos tomu bude zase trošku jinak, ale o tom až později.

2. Kdy tě napadlo začít pořádat festival a co tě vlastně vede k tomu abys pokračoval?

Jak jsem již naznačil v první otázce. Fest jsme poprvé uskutečnili před pěti lety. A co mě vede k tomu, abych pokračoval? Asi to samé co Tebe při psaní tohoto rozhovoru. Baví mě muzika a chci pro ni něco udělat. AFOD není žádná gigantická akce, ale je fajn vidět spokojené fanoušky, kteří si přijedou poslechnout kapely, pokecat, dát si nějaké to pivko. Prostě letní pohoda.

3. Lidi, kteří se na váš fest chystají poprvé, by určitě zajímalo zázemí - takže popis areálu, sociální zařízení, možnosti noclehu, nabídka jídla, pití,? Chystají se nějaké změny proti minulému roku?

Myslím, že právě nyní se dostávám k odložené odpovědi z první otázky. Letošní ročník AFOD festivalu se musel kvůli stížnosti JEDNOHO občana přestěhovat do nového areálu. Jedná se o bývalý Autocamp na okraji Trhových Svinů. Je fajn, že se nám podařilo sehnat lokalitu, která je od bývalého areálu vzdálena jen několik stovek metrů.

Celý areál je zatravněn, takže spousta místa pro stany atd?. Zhruba 100 m od místa konání je koupaliště. Co se týče hajzlíků, tak modrá Toi klasika. Pitnou vodu bude zajišťovat 1.JVS Trhové Sviny. Komu by nebylo spaní pod stanem dost nobl, tak se pochopitelně může ubytovat v některém z místních Pensionů. Točit se bude budějovický Budvar a k jídlu bude k dispozici klasické festivalové menu.

4. Na jaké kapely se návštěvníci mohou těšit letos? A na kterou se těšíš třeba ty?

Tak beze sporu na novou tvář Hypnos. Na středověké vyznění Suidakry a určitě na první oficiální nadzemní vystoupení plzeňských kanálníků Stíny Plamenů. Ale myslím si, že si každý přijde na své a určitě bude z čeho vybírat.

5. Podle čeho kapely na festival vybíráte?

Každý rok nám chodí skutečně hromada nabídek a podle čeho vybíráme? Tak určitě podle toho, jak se nám kdo líbí, ale především se snažíme, aby byl AFOD co nepestřejší. Převážně se soustředíme na podporu českých a slovenských kapel.

6. Můžete (chcete?) trochu odkrýt finanční záležitosti okolo fesťáku? Výše vstupnéh asi tajemstvím nebude, ale kde je možno vstupenky koupit? Jaký je rozpočet letošního ročníku, kolik z toho dělají kapely, kolik to ?ostatní" a co to ?ostatní" obnáší? Možná si pak návštěvníci uvědomí, že to není zrovna sranda pořádat podobnou akci!

Myslím, že není důležité zveřejňovat, kolik co konkrétně stojí, ale jedná se řádově o 200 tis. Vstupenky budou k dostání v předprodeji na www.afod.pc.cz .

7. V čem spatřujete odlišnost svého festivalu od těch ostatních? Na co byste chtěli fanoušky nalákat, aby dali přednost zrovna vaší akci?

Nemyslím si, že v něčem spatřujeme odlišnost. Pro fanoušky by mohla být určitě lákadlem cena vstupenky, která se letos nevyšplhá nad 350 Kč. To si myslím, že je na 26 kapel dost v pohodě.

8. Tip na návštěvnost...

Nebudu tipovat, ale byli bychom rádi, kdyby návštěvnost byla alespoň taková jako při loňském ročníku. Když bude větší, rozhodně se zlobit nebudeme :).

9. Nějaký vzkaz na závěr, doporučení pro návštěvníky apod?

Především bych Ti chtěl poděkovat za možnost prezentovat náš festival na Fobii a fanouškům vzkazuji: Přijďte se poslední červnový víkend pobavit do Trhovek. Dva dni plné metalové muziky a skvělé festivalové atmosféry. Podrobnosti najdete na www.afod.pc.cz

Parádní festivalovou sezonu a spoustu kvalitní muziky Vám za celý AFOD team přeje Yvor.


Zveřejněno: 18. 05. 2005
Přečteno:
3395 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář