ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

25. 2. 2018, Praha - Vagón

Večer v neděli 25. února rozezní prostor pražského klubu Vagón v podání mystického dua Nemuer a hvězdného maďarského souboru The Moon And The Nightspirit uhrančivé paganfolkové melodie. Dokonalé snoubení barev tradičních a rustikálních nástrojů s hypnotizujícími křišťálovými vokály, písně, co vás v mžiku vystřelí do nejhlubšího vesmíru – anebo do tichého ševelení neméně hlubokých hvozdů. Během večera budete svědky křtu třetího alba Nemuer. Na pódiu se také po boku Nemuer objeví hosté – tři členové folkmetalové kapely Cruadalach jako Seer’s Dance.

The Moon and the Nightspirit zvou své posluchače do světa téměř zapomenuté mystiky a snů. Jejich písně mají kultovní a exotický nádech, jsou rituálem zasvěceným prastaré a věčné tradici, čerpají energii a inspiraci z dokonalé jednoty stvoření. Kapela má na svém kontě čtyři alba a odehrála koncerty na velkých žánrových festivalech jako Wave-Gothic Treffen, Castlefest, Festival Mediaval, Trolls and Legendes či Ragnard Rock Festival. Do Prahy zavítá na své cestě domů z věhlasných německých Wacken Winter Nights. Její členové budou mít tu krásnou úlohu pokřtít album Nemuer – provést rituál, který jim byl dosud neznámý.
https://www.youtube.com/watch?v=g2uUYAaXkEk

Nemuer hrají temný atmosferický folk. Svou snovou akustickou hudbou navrací dávné mýty a příběhy zpět k životu. V jejich hudbě se vyskytují motivy středověké, starověké i pravěké. Pro utužení podmanivé atmosféry používají pouze mrtvé jazyky anebo beztextové pravěké zpěvy. Duo nikdy nebylo pouze o hudbě. Nemuer vytváří hypnotický, transcendentální zážitek, který spojuje umění s pradávnou mystikou. Jejich křtěné album "Garden of Babylon" je zasazeno do starověkého Babylonu nejen atmosférou, ale i texty. Nemuer na tomto albu zpívají mrtvým jazykem - zhudebnili autentické texty staré více než 3 tisíce let. K albu před pár dny vydali nový klip.
https://www.youtube.com/watch?v=YUJvcO5ZEIE

Hosté z kapely Cruadalach zpestří večer po boku Nemuer rituálně naladěnými odlehčenějšími melodickými skladbami a představí houslistku Elišku v nové roli zpívající nyckelharfenistky.

Kdy: Neděle 25. února, 20:00
Kde: klub Vagon, Národní 25, Praha
Vstupné: 200 Kč
Předprodej – jen Praha: Midgard Bar (Jaromírova 53), Drakkaria (Levského 10)

FB událost: https://www.facebook.com/events/1577349599026123/
Profily kapel:
https://www.facebook.com/pg/TheMoonAndTheNightspirit/
https://www.facebook.com/nemuer/

 


Zveřejněno: 20. 12. 2017
Přečteno:
3388 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář