Nejbližší koncerty
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Velký úspěch zaznamenala rocková kapela Final Fiction, která o minulém víkendu úspěšně dotáhla svou účast v soutěžích Skutečná liga a také Rockmax12. Obě tyto prestižní soutěže kapela vyhrála, kuriozně během jediného dne (v poledne ve Zlíně a večer v Praze).

Kapela se do sobotního večerního finále Skutečné ligy dostala po půlročních bojích v několika kolech, čtvrtfinále a semifinále (tato kola stejně jako finále proběhla v pražskémklubu Exit Chmelnice). Finálové klání už bylo velmi vyrovnané (dále se v něm objevily kapely Loyca, Pěchota, Woody&Co a Aposepsis). Toto finále kapela Final Fiction vyhrála a stala se tak absolutním vítězem celé soutěže, která je na rozdíl od většiny jiných soutěží kapel založena výhradně na hlasování poroty. Ta byla složena z opravdových hudebních a mediálních odborníků - Petr Korál, Zdeněk Suchý, Ladislav Jakl a desítek dalších osobností.

"Tohoto úspěchu si ceníme právě z důvodu tohoto systému, kdy o vítězech rozhodují pouze a jen fundovaní lidé z oboru a ne koupené hlasy diváků a falešných fanoušků, jak tochodí v konkurenčních soutěžích," řekl kytarista Synapse5. Mimo vítězství mezi kapelami byla zvolena jako nejlepší píseň celé soutěže "Squib", také od Final Fiction.

Ve stejný den odpoledne kapela bojovala ještě na jednom poli - ve finále soutěže Rockmax12 pořádané zlínským rádiem Rockmax a agenturou Pragokoncert. I toto finálekapela s přehledem vyhrála a zajistila si tak účast na největším českém festivalu tvrdší muziky Masters Of Rock ve Vizovicích, který se uskuteční v červenci 2010 za účasti mnoha světových rockových hvězd.

Dvojitým sobotním vítězstvím, která se shodou okolností odehrála během jediného dne, kapela završila pro sebe tolik úspěšný rok a můžeme být jen zvědaví, kam to kapelu svelkými ambicemi posune dál..

Více na www.finalfiction.cz


Publikováno: 19. 12. 2009
Autor: Hanka