Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI
Skupina UDG již „odpočítává“ poslední dny v nahrávacím studiu Borise Carloffa (leader skupiny kNot Photogenic, mj. spolupráce s Kryštof, Sunshine, Skyline nebo Clou), pod jehož producentským vedením se od počátku roku věnovala vzniku novinky „Autoportrét“.


Na zvuku nahrávky si UDG dávají tentokrát opravdu záležet. „Rádi bychom posunuli zvuk blíže zahraničním deskám. Líbí se nám sound anglických a amerických kapel jako jsou Billy Talent, The Cooks nebo The Killers,“ prozradil bubeník Tomáš „Jugi“ Staněk. Bicí tentokrát UDG nahráli ve studiu Cox Davida Kollera.


„V tvorbě zásadní změny nechystáme, stále nám jde především o silné melodie a originální texty s  výpovědní hodnotou,“ řekl zpěvák Petr Vrzák.


Nové album přinese rovných třináct skladeb, které až na jednu výjimku, otextoval „Jugi“: „Oproti předchozím deskám jsou texty tentokrát přímočařejší, realističtější, přímo se vztahující k osobním životům jednotlivých členů kapely. Jinými slovy, je to výpověď o tom, co jsme (ať já nebo kluci) za poslední dva roky prožili“.

Třináctou píseň opatřil francouzským textem kytarista Guilllaume Kondracki.


I třetí deska UDG nabídne několik hostů, kterými tentokrát budou zpěvačka Jana Lota, DJ Atwork z kapely 100°C, Petr Tichý (klavír) a již zmíněný Boris Carloff, který na albu také hostuje pěvecky.

„Výběr hostů vyšel z toho, oč si která skladba žádala, ať je to piano, nebo skretche od Káji. Písničky si o své hosty tedy de facto řekly samy.“ vysvětluje Petr Vrzák. „S Janou Lotou, která zpívá rovnou ve třech skladbách jsme kamarádi, známe se z koncertů. Má skvělý, charismatický hlas, který se do našich písniček hodí. Navíc se mi Jana líbí“ dodává s úsměvem.


Milým překvapením nejen pro fanoušky UDG je netradiční limitovaná edice alba v podobě flashdiscu, která bude k objednání na oficiálních stránkách kapely.


UDG letos rovněž plánují dostát své pověsti jedné z našich koncertně nejaktivnějších kapel a novou nahrávku představí live ještě před jejím vydáním. Přesný rozpis nejen plánovaného turné ale i festivalových vystoupení je neustále aktualizován na www.udg.cz.


Skupina tak naváže na svůj mimořádně úspěšný předchozí rok, ve kterém zahrála téměř na všech letních festivalech a obrovskou podporu projevili fanoušci i na podzimním klubovém turné, jehož průměrná návštěvnost byla 400 lidí. Zcela vyprodaný byl i prosincový koncert v pražské Retro Music Hall, kam na UDG přišlo 1200 diváků.



Kontakt:


UDG:

Tomáš Staněk – udgjugi@centrum.cz


Management & booking:

Cyril Hořánek – cyril.horanek@palacakropolis.cz, 603 439 233


PR servis:

Katka Dědková, dedkova.katka@volny.cz, 724 444 539

Svatava Kruntová, svatava.kruntova@volny.cz, 776 346 702

#?-:nbsp;



Publikováno: 02. 03. 2009
Autor: Johan