Nejbližší koncerty
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Piotr "Peter" Wiwczarek, zpěvák a kytarista VADER, prozradil informace o další desce těchto polských metalových veteránů. Petr napsal:
Co je nového u VADER? Určitě víte o personálních změnách v sestavě. Právě jsme ukončili dvou týdenní turné v pobaltských státech a ve Skandinávii, které jsme jeli společně s GRAVE, ZONARIA a ZABBADIAH CROWS. Turné bylo křtem pro nový VADER, který se v současné době skládá z následovních členů:

Piotr "Peter" Wiwczarek – kytara a zpěv
Reyash - baskytara
Waclaw "Vogg" Kieltyka (DECAPITATED) - kytara
Pawel Jaroszewicz (SOUL SNATCHER) – bicí

Od prvních vystoupení v Litvě a Lotyšsku noví členové ukázali, jak citlivě a dobře se dokázali do VADER zapojit a to nejen hudebně ale také při živém vystoupení. Já jsem to osobně cítil, jako by se VADERu do žil vlila nová krev. Cítil jsem se jako na prvním turné. Ve stejném složení se ukážeme také v lednu na turné s DEICIDE, SAMAEL a DEVIAN. Hrát s dlouholetými přáteli bude určitě neuvěřitelné.
V prosinci se chystáme otevřít novou kapitolu historie VADER. V Hertz Studios začneme nahrávat 4 až 5 skladeb pro naše další album „Necropolis“. Naše nová deska bude vznikat s využitím zcela nových postupů a bude mít  nový zvuk. Poslední termíny nahrávání a úprav jsme si určili na březen příštího roku, o produkci se postará Tue Madsen (předtím spolupracoval například s MOONSPELL, HATESPHERE, THE HAUNTED, GOREFEST, HEAVEN SHALL BURN). Album ponese název po úplně první skladbě, kterou kdy VADER udělal. Není to náhoda, protože nová nahrávka bude vycházet z alb „De Profundis“ nebo „Litany“ a její hlavní motivy budou spjaté se zapomenutými světy, mýty a starověkou sílou lidí. Snad jen pro naznačení několik názvů nových skladeb: „Devour“, „Dark Heart“ nebo „Forgotten“ (všechny napsané Harrym Maatem)."


Publikováno: 27. 11. 2008
Autor: Nathanella