Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

Melodic death metalisté INNERSPHERE kromě nepřetržitého koncertování nejen napříč Českou republikou ale i daleko za jejími hranicemi, stíhají točit nové klipy a především vrcholí přípravy vydání jejich desky „In The Shadow of the Sun“.

Klip: https://www.youtube.com/watch?v=JT5csXBc_vU&feature=youtu.be

Nejnovější singl s názvem „Redemption“ je skladba plná metafor. Které přibližuje zpěvák Míra Litomerický: „Ústředním motivem, symbolem skladby je slunce, které provází vícero skladeb na naší desce. Slunce symbolizující sílu života i destrukci, světlo i vržený stín, vnitřní žár, sílu, naději, svoji vlastní i naši smrtelnost. Takovými hvězdami je pokrytá celá obloha a jejich záře postupně rozsvěcuje nebe. Jejich světlo cestuje skrze obrovské vzdálenosti a je možné, že některé teprve spatříme. U jiných, v době, kdy je spatříme, tak nemusí ani existovat, a nebo ne v podobě, kterou uvidíme… Slunce a jeho energie jako tvůrce světů, jeho teplo a zář dopadající na světy v kombinaci s jeho silou vše zničit buď žárem nebo vychladnutím. Ničí čas - ani čas obrů/velikánů, o kterých pějeme i v dalších skladbách, není nekonečný. Vše se jednou obrátí vniveč a promění se v něco jiného. Zároveň poukazuje na poznání, ke kterému dochází v průběhu naší životní cesty, věcem prožívaným a lidem, které potkáme.“ 

Singl „Redemption“ je v kontextu desky velmi přímočará skladba. Provází ji výrazná mellotronová linka, která jí dává specifický epický nádech: „Kluci s radostí říkali, že jim to přijde hudebně jak do kosmického westernu. Skladba je postavená na triolách, základních 2 melodických motivech a postupech s pravidelnými repeticemi a dává dost prostoru pro samotnou melodiku a bující atmosféru,“ dodává Míra Litomerický. Samotná deska „In The Shadow of the Sun“ vychází 1. března, předobjednávky jsou ale již spuštěny na Sparkshopu.


Publikováno: 11. 02. 2024
Autor: Johan

Fotogalerie