Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

Souhrn zajímavých alb, které vychází v lednu 2017 + tipy na koncerty.

V lednu letošního roku vyjde několik zajímavých desek. Proto bychom vám v tomto článku rádi uvedli některé z nich. Jedná se o novinky, na které se osobně těšíme, nebo nás z různých důvodů zajímají. Každý přidáváme i tipy na zajímavé koncerty, které nás zaujaly nejvíce. Pokud i vy máte zajímavé tipy na nová alba a koncerty v daném měsíci, neváhejte je napsat níže do diskuze.

Lednové tipy: Peťan

BLOOD FEAST (USA) - "The Future State of Wicked"
Thrash/death metal, Hells Headbangers Records
Legenda z New Jersey se hlásí o slovo! BLOOD FEAST vydají svoji třetí řadovku 13. ledna po neuvěřitelných 28 letech. Album vyjde u známého labelu Hells Headbangers Records a těšit se můžeme na deset skladeb, které budou pokračovat tam, kde BLOOD FEAST kdysi končili. Old school thrash/death řezanice, která již podle ukázek bude patřit do přehrávačů všech milovníků staré školy. "The Future State of Wicked" vyjde na CD i LP. Tohle si rozhodně nenechte ujít!

KREATOR (Německo) - Gods of Violence
Thrash metal, Nuclear Blast
Dlouho očekávaná novinka od veteránů německého thrash metalu KREATOR je tu. Album "Gods of Violence" vyjde 27. ledna u Nuclear Blast a nabídne celkem 10 nových songů + intro. Poměrně dlouhá topáž a dva již vypuštěné songy dávají tušit, že KREATOR album pojali zase trochu jinak, než předešlou desku. Deska vyjde na LP i CD. KREATOR jsou klasika žánru, tady není co dodávat!

GRAVE DIGGER (Německo) - Healed by Metal
Heavy metal, Napalm Records
A další klasika s novým albem. Němečtí veteráni GRAVE DIGGER vydávají svou další řadovku u Napalm Records 13. ledna. Album ponese název "Healed by Metal" a obsahovat bude celkem 10 nových skladeb se stopáží přes 43 minut. Podle singlu nelze očekávat nic nového a převratného. Pro všechny fanoušky GRAVE DIGGER se však bude jednat o album, které spolehlivě zapadne do diskografie kapely. Poctivá práce, o které nelze pochybovat.

Tip na koncert:
25. 1. RANGER, LAID TO WASTE - Praha, Modrá Vopice


Lednové tipy: Opat

EMPTINESS (Belgie) – „Not for Music“
Black/death metal, Season of Mist
K EMPTINESS jsem se dostal v podstatě skrze doporučení lídra známých ENTHRONED Nornagesta. Dva z jeho kolegů, Neraath a Phorgath, totiž jsou zároveň zakládajícími členy EMPTINESS a matador belgické scény si nemohl vynachválit tehdy čerstvé album „Nothing but the Whole“. Dal jsem na jeho rady a od té doby EMPTINESS sleduji. Hudba čtveřice je zpočátku velmi nepřístupná a vyžaduje hodně času a poctivých poslechů, aby se posluchačem prožrala. Označení black/death metal je jen jakýmsi základním kamenem, EMPTINESS se vydávají za hranice žánru a mám takové tušení, že na novince „Not for Music“ půjdou ještě dál. Není divu, že si je vyhlédl velký label Season of Mist, jenž 20. ledna vypustí album na CD i LP.

FIDES INVERSA (Itálie) - „Rite of Inverse Incarnation“ (EP)
Black metal, World Terror Committee
Gionata Potenti dostává svého jména a je opravdu velice potentní co se týče kapel a nových nahrávek. Jeho většinovým výrazovým prostředkem jsou bicí a často vokál, i na strunné nástroje ale umí. BLUT AUS NORD, DARVAZA, DEATHROW, KULT, LIBER NULL, tyto vše a další formace v soupisce disponují Potentiho jménem, respektive různými pseudonymy. Ve FIDES INVERSA zastává pro něj „klasické“ instrumenty pod nickem Omega A.D. a společně s ním zde působí basák a kytarista Void A.D. Po třech letech se kapela vytasí s novým materiálem, ač velmi krátkým: EP „Rite of Inverse Incarnation“ obsahuje jen dvě 10 minut atakující skladby. Kromě ústřední dvojice se na něm podíleli také basák Unhold a vokalist Wraath. Porce satanského black metalu, který byl mimo jiné ke slyšení na letošních Phantoms of Pilsen, okořeněná artworkem z dílny Artema Grigorjeva vyjde 13. ledna.

HELHEIM (Norsko) - „landawarijaR“
Viking black metal, Dark Essence Records
HELHEIM tedy rozhodně nezahálí. Od vydání předchozí desky „raunijaR“ uběhl rok a kousek a čtveřice se 20. ledna vytasí s následovníkem „landawarijaR“. Veteráni vikinského black metalu mě dosud posledním počinem překvapili, zejména proto, že na rozdíl od předchozích hymnických alb se do „raunijaR“ dostávalo extrémně těžce. A vlastně ani nevím, v co u HELHEIM doufám. Zda budou pokračovat v tendenci nastolené „raunijaR“? Nebo se navrátí k vyznění z „Kaoskult“ a starších desek? Nezbývá, než čekat, s čím V'gandr a jeho družina tentokrát přijdou. Na záříjovém festivalu Prague Death Mass III HELHEIM prezentovali jednu novou skladbu, která rozhodně nezněla špatně a evokovala spíše časy dávnější, tak uvidíme...

ABORYM (Itálie) - „Shifting.Negative“
Industrial black metal, Agonia Records
Před nahráváním nové desky „Shifting.Negative“ se lídr Malfeitor Fabban obklopil zcela novými spoluhráči, mezi nimiž nechybí Davide Tiso, mimo jiné multiinstrumentalista již rozpadlých experimentátorů EPHEL DUATH. K novince ABORYM mě pojí spíše zvědavost z dalšího směřování, nežli nějaké výraznější uctívání. Ač je předchozí „Dirty“ zajímavým a velmi industriálním počinem, na který občas dostanu chuť, zůstávám věrný zejména tvorbě z první dekády 21. století. „With No Human Intervention“, „Fire Walk With Us“, „Generator“ a další prostě už ABORYM nepřekonají. „Shifting.Negative“ bude k dispozici od 15. ledna na CD i LP s logem polských Agonia Records.

HOUR OF PENANCE (Itálie) - „Cast the First Stone“
Technical/brutal death metal, Prosthetic Records
Koukám, italský leden, už třetí deska z apeninského poloostrova. Tentokrát nejde o black metal, nýbrž o technické řezníky z Říma HOUR OF PENANCE. Po pár deskách narušili železnou dvouletou pravidelnost a novinka „Cast the First Stone“ vyjde „s ročním zpožděním“. A podle mě je to dobře. Čtveřice totiž naposled přišla s albem „Regicide“, které podle mého bylo trochu ušité horkou jehlou a rozhodně nedosahovalo kvalit počinů jako „Paradogma“ nebo „The Vile Conception“. Navíc do HOUR OF PENANCE nastoupila čerstvá krev: bubeník Davide Billia, kterého jsem před necelými dvěma lety mohl s kapelou vidět naživo a podal excelentní výkon. Znát jej můžete i třeba z BEHEADED, kteří mimochodem také vydají v lednu nové album „Beast Incarnate“ a i na něj se doporučuji zaměřit. A vyjde dokonce ve stejný den jako „Cast the First Stone“, tj. 27. ledna.

Tip na koncert:
14. 1. DECADENT WINTER XI (HARAKIRI FOR THE SKY, TROLLECH, 1000 BOMBS, SÓL) – Plzeň, Divadlo Pod Lampou
15. 1. LES DISCRETS, FLASH THE READIES – Praha, NoD


Zveřejněno: 01. 01. 2017
Přečteno:
3456 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář