Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

CD/LP 2015, Permeated Records / brutal death metal / Austrálie

Když jsem koncem letošního žhavého léta navštívil internetové stránky geniálního švédského umělce slyšícího na jméno Pär Olofsson, zaregistroval jsem nový fantastický cover art tehdy připravovaného alba jistých REVULSED. Přiznám se, že jsem bandu neznal, ale díky zmíněné kresbě jsem se začal pídit po informacích a připravovaný debut očekával se značným zájmem. Koncem října čekání došlo konce a laserový paprsek mého stolního CD přehrávače měl od té doby již mnohokrát tu čest pomazlit se se stříbrným kotoučkem vydaným pod záštitou italských Permeated Records. A jsem moc rád, že jsem díky náhodě na tuhle kapelu narazil a mám za to, že si určitě zaslouží i vaši pozornost.

Ač je REVULSED na scéně relativně novým pojmem, sestavu netvoří žádní nazdárkové. Jayson Sherlock – říká vám to jméno něco? Tento protřelý harcovník se probouchal řadou souborů, a pamětníci ho budou mít spojeného zejména s kristiány MORTIFICATION. Nutno podotknout, že hudební produkce zaznamenaná na debutu „Infernal Atrocity“ je poněkud odlišná od tvorby této pro někoho legendy a Jayson má v současnosti o dost brutálnější hudební choutky. Ty mu na probírané prvotině pomáhá vybít spoluhráč Sheldon D'Costa z nedávno se rozpadnuvších InEXORDIUM, kde společně působili až do skonu kapely. Sheldon na „Infernal Atrocity“ nahrál všechny strunné nástroje a prokázal, že disponuje více než slušnými technickými dovednostmi. Třešničkou na dortu a posledním do masakrujícího mariáše je známá persona Konstantin Lühring, jenž dal v nedávné době vale monstru DEFEATED SANITY.

A právě na německé brutalisty a bývalé působiště zpěváka dá na svém debutu skupina často vzpomenout. Její brutal death metal není sice až tak strukturovaný a natlakovaný, styčné body by se však najít daly. Australané jsou na tom technicky velice dobře a svůj um dovedou náležitě zúročit, v celkovém vyznění ale sází v rámci možnosti na dostatečnou srozumitelnost a přehlednost své hudby, kořeněné především silným drivem a tahem na bránu. Muzika je řádně hustá, přitom však prosta zbytečné překomplikovanosti, a na své si přijdou i ti, jimž dělá dobře energie prýštící z alb například takových DYING FETUS. Triu se tak povedlo najít jakýsi pomyslný průsečík mezi brutalitou, technikou a chytlavostí, a „Infernal Atrocity“ má tendenci potěšit i posluchače, kteří jinak „brutal“ moc nemusí.

Nejde nezmínit zvuk nahrávky. Ten je alespoň z mého pohledu prvotřídní, a donutí vaše repráky makat i na nejnižších frekvencích. Sound je řádně „heavy“ a přes svou vražednou sílu jasně čitelný, opravdu není žáden problém vychutnat si hru všech zúčastněných. Díky všem těmto elementům tak „Infernal Atrocity“ představuje album plné brutálního a přitom dynamického death metalu, jenž baví i při neustálém přehrávání. Debut vyšel i na vinylu, a už kvůli tomu obalu je v této verzi jasným tipem pro asfaltové fajnšmekry. Mimochodem, opravdu doporučuji prozkoumat tuto malbu na Olofssonových stránkách, kde je celá ve své ohyzdné kráse. I díky ní je „Infernal Atrocity“ lahůdkou, jejíž zakoupení ve fyzické formě je povinností a spokojení se s „obstaráním“ mp-troskového formátu považuji za smrtelný hřích.

Seznam skladeb:
  1. Rapacious Engorgement
  2. Agonising Putrid Self-Infliction
  3. Pestilential Articulation
  4. Imposed Cognitive Reconstruction
  5. Transmutational Craniotomy
  6. Archetypal Cauterization
  7. Enticement to Carnivorous Impoverishment
  8. Celestial Perspicacity
  9. Infernal Atrocity

Čas: 32:21

Sestava:
  • Konstantin Lühring – zpěv
  • Sheldon D'Costa – kytara, basa
  • Jayson Sherlock – bicí

https://www.facebook.com/RevulsedDM
https://www.facebook.com/PermeatedRecords/
http://permeated.bigcartel.com/

Zveřejněno: 03. 12. 2015
Přečteno:
4138 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Prepil | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

08. 12. 2015 20:33 napsal/a kopecek- pekop
REVULSED
Deska fakt výborná, ale vadí mně nazvučení bicích. 8 bodů je zasloužených.
04. 12. 2015 15:00 napsal/a BRUTAL
Brutal
Vdaka za recenziu. Pozriem sa po tejto kapele.Inek Permeated je u mna teraz naj firma (ak pominiem Inherited suffering). Mna od Permeated zaujalo-SICK, Medecophobiotic a Cadavoracity