Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

27.6.2015, Žabčice

Poslední červnovou sobotu, tedy 27. června, se uskuteční již jedenáctý ročník převážně grindcorového a pro mnohé návštěvníky kultovního festivalu.

Antitrend Open Air Festival jako tradičně proběhne v malé vesnici Žabčice, ležící na hojně frekventované vlakové trase Brno – Břeclav, přičemž aby té radosti nebylo málo, od vlakové zastávky do areálu akce je to asi pět minut chůze. Příznivcům grindu, brutal deathu, death-grindu, gore grindu či crustu, tedy té nejextrémnější hudby, se představí celkem šestnáct kapel z devíti zemí celého světa. Včetně Oceánie.

Hlavní kapelou festivalu budou němečtí Cytotoxin, jejichž brutálně laděný death-grind si i přes nedlouhou dobu fungování vybudoval značný mezinárodní respekt. Dalšími zahraničními soubory budou tuzemsky poměrně známí řečtí Slavebreed, jejichž zatím poslední album vyšlo u české firmy L'Inphantile Collective, francouzští Department Of Correction, nizozemštíDehumanization, kteří u nás zaujali již na květnovém Nice To Eat You Deatfestu, a samozřejmě i švédské stálice žabčického festivalu Splattered Mermaids, kteří zde vystoupí již podesáté v řadě. Žel, zároveň půjde o jejich vůbec poslední vystoupení, neboť soubor se po více než deseti letech hraní rozhodl svou činnost ukončit.

Rovnou dva soubory dorazí z Mexika, a to v pornografii a nekrofilii si libující prasáčtí goregrindeři Urtikaria Anal a také hudebně vybočující atmosféričtí sludge-postmetalisté Apocalipsis, což v rámci festivalu bude jistě vítané a osvěžující zpestření. Aby té exotiky bylo ještě více, vše doplní thajští grindeři Failure Trace a dokonce až z Nové Kaledonie, což je souostroví v Oceánii, dorazí Analkholic, jejichž aktuální album vyšlo u tuzemského labelu Bizarre Leprous Productions.

Vrcholem v rámci českých kapel budou jihočeští Gride, tedy mezinárodně proslulá legenda crust-fast-grindového žánru, která v příštím roce oslaví již dvacet let své existence. Chybět nebudou populární hovniválové Gutalax, kteří předvedou kombinaci ostře tanečních riffů a vtipně úchylných názvů songů, což slibuje pořádný kotel pod pódiem. Vůbec poprvé se na tomto festu představí mostečtí Contrastic, jejichž elektronikou doplněná palba bude tentokrát realizována formou noční šou s videoprojekcí.

Zatímco na vystoupení původně plánovaných Spineless Fuckers nakonec nedojde, jejich o něco zkušenější pořadatelští kolegové z Mincing Fury And Guttural Clamour Of Queer Decayjako tradičně předvedou svůj přiznaně dementní death-grind. Dále vystoupí letití grindoví veteráni Twisted Truth, Evropu křižující crusteři Bombatölcsér a brutálně deathmetalové česko-slovenské seskupení Congenital Anomalies.

Vedle jmenovaných kapel dojde na krátké a údajně speciální představení členů Klubu historického šermu Baštýři. Chybět nebudou četná distra s prodejem hudebních nosičů a oblečení či prostor pro stanování.

Vše startuje v sobotu 27. června krátce po poledni a končí hluboko v nočních hodinách, přičemž pořadatelé zaručují přátelskou atmosféru pro pijácké radovánky až do odjezdů ranních vlaků. Celodenní vstupné činí 380 korun českých a bližší informace lze vyhledat na facebookovém profilu této akce - https://www.facebook.com/events/1482004682048867/


Zveřejněno: 25. 05. 2015
Přečteno:
3522 x
Autor: Oliva | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář