Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

CD 2014, vlastní náklad / melodický metal / Česko

Metalová kapela INFINITY z moravského Kunštátu se zformovala vlastně docela nedávno, konkrétně v roce 2013, kdy se většina osazenstva jiné, z tohoto města pocházející party SILENT HILL, rozhodla vydat jiným hudebním směrem a vytvořila zcela novou skupinu, která v loňském roce představila posluchačům své eponymní debutové album.

Jak sami kluci uvádí, na desce pracovali bezmála celý rok, během něhož připravili pro své stávající i potencionální nové fanoušky 12 skladeb, jež bych já osobně souhrnně označil pojmem melodický metal, i když vzhledem k barevnosti představeného materiálu tak úplně přesná tahle nálepka taky není, ale z mého pohledu vystihuje tvorbu kapely přece jenom o něco přesněji, než označení metal/elektronika, které na svém profilu na Bandzone uvádí samotná skupina a jenž mi přijde spíše zavádějící, jelikož pod tímhle stylovým štítkem si vybavím naprosto jinou tvorbu, například takovou, jakou předvádějí LIVE EVIL a podobné party. Samozřejmě, že ta zmíněná elektronika v muzice obsažená je, někdy ve větším, někdy v menším množství, pro celkové vyznění písní je asi nezbytnou součástí, ale na druhou stranu jí nepovažuju za základní stavební kámen, bez jehož přítomnosti by se muzika kapely neobešla. Ono je fakt, že těch vlivů nebo směrů je v hudbě INFINITY docela hodně, z mého pohledu někdy možná až zbytečně moc, což ve finále u některých skladeb působí poměrně nesourodým a rozháraným dojmem. Jako by se kapela snažila do své muziky nasát co nejvíce subžánrů, což se pak pochopitelně občas trochu tluče. Já sám jsem si z desky oblíbil spíše songy s jednodušší, srozumitelnou strukturou, které mají příjemné metalové vyznění, jako příklad bych uvedl třeba úvodní „Svět na mě padá“ nebo pětku „Do očí“. Co se týče zpěvu, tak ten je v drtivé většině čistý, sem tam se objevují hrubší, křičené nebo zkreslené pasáže, které v některých písních působí příjemným osvěžujícím dojmem, v jiných bych je však naopak klidně oželel.

Hodně mě na tomto CD zaujal graficky velice pěkně zpracovaný obal, se zajímavou titulní stranou a kompletními českými texty, akorát se přiznám, že tak úplně nechápu účel dvou prázdných, pouze černých stránek v bookletu. Těžko říct, zda je v tom nějaká symbolika, která mi zůstala utajená nebo pro ně kapela pouze nenašla lepší využití. Povedená zvuková stopa byla pořízená v brněnském nahrávacím studiu Sonidos.

Takže kdo ze čtenářů má rád skladby obsahující kvalitní melodie, kterým ale zároveň nechybí patřičná tvrdost a progrese, může si tuhle nahrávku zkusit poslechnout, třeba se mu zalíbí.

Seznam skladeb:

  1. Svět na mě padá
  2. Fajnovej život
  3. Korupce
  4. Mayday
  5. Do očí
  6. Poslání
  7. Bída
  8. Stejně se tam sejdem
  9. Nekonečno
  10. Vrah
  11. Zase sám
  12. Černej den

Čas: 43:33

Sestava:
  • Franta Míček – kytara, sólový zpěv
  • Sláva Baxant – kytara, zpěv
  • Martin Břenek – baskytara, zpěv
  • Petr Purket – bicí

www.bandzone.cz/infinitymetal

Zveřejněno: 24. 06. 2015
Přečteno:
3687 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář