Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

SUPERFLESH – Love CD 2014, Elitbolaget

Absolutně novým pojmem je pro mě finská kapela SUPERFLESH. Tohle kvarteto z Helsinek sice datuje svůj vznik už do roku 2001, ovšem co se týče studiových nahrávek, velkou aktivitou zrovna nehýří. Na svém kontě má totiž jen dvě demonahrávky z let 2006, 2012 a aktuální EP s názvem „Love“, vydané letos v září u firmy Elitbolaget. O nic lepší to není, ani co se týče dostupných informací o skupině, takže tohle je tak zhruba vše, co jsem zjistil.

Teď k nahrávce samotné. Přesto, že EP obsahuje pouze čtyři skladby, tak nám na něm SUPERFLESH představují svůj opravdu široký stylový záběr a v podstatě se dá říct, že každá píseň zastupuje trochu jiný hudební soudek a prezentuje jednu z tváří kapely. Úvodní song „Kings Of The Street“, v němž velkou úlohu hrají klávesy, by se dal označit pojmem stadionový rock/metal, vycházející z tvorby osmdesátých let, který by se určitě neztratil ani v repertoáru veličin tehdejší doby. Dvojka „Mustachio“ působí z celého EP asi nejtvrdším dojmem, k čemuž přispívá i o něco drsnější vokální výraz, než v úvodní věci, jedná se o takovou vcelku povedenou kombinaci hard rocku s metalem, stále zde však zůstává výrazná melodie a zpěvný refrén. Trojka „We're Gonna Superflesh All Over You“ sebou přináší další hudební prvky (alternativa, indie…, každý možná objeví něco jiného), které kombinuje s hutným základem, navíc zde nalezneme opět trochu jinou vokální polohu a zpestřením je zařazení tamburíny. V závěrečné „Godzilla Jesus“ je to opět hudební všehochuť, začínáme krátkou vybrnkávačkou, později se objeví například i prvky funky, zpěvák místy takřka rapuje a nálada skladby mi částečně připomíná muziku RHCHP. Nechybějí ovšem ani tvrdší, metalové pasáže, které kapela míchá s těmi odlehčenějšími. Myslím si, že vzhledem ke stopáži materiálu, která je necelých 15 minut, nám toho SUPERFLESH předvedli, co se týče hudebních škatulek, opravdu hodně, řekl bych možná až zbytečně moc, jelikož to ve finále působí docela nesourodým dojmem. Protože více, než ty čtyři právě vyslechnuté skladby od skupiny neznám, těžko mohu soudit, jak třeba vypadá její koncertní set a na jaké posluchače je primárně zaměřený, mně osobně asi nejvíce zaujala v poloze první věci „Kings Of The Street“, ale i ostatní tři vály mají svou kvalitu, jen mi to na jednu kapelu přijde opravdu trochu moc překombinované a roztříštěné.

CD ke mně dorazilo v papírové kapse s jednoduchým titulním námětem (čtyři čtverce obsahující obličeje muzikantů) a dobrým zvukem, který finalizoval Anders Bomberg.

Hodnocení 6 a půl bodu.

Seznam skladeb:

  1. Kings Of The Street
  2. Mustachio
  3. We're Gonna Superflesh All Over You
  4. Godzilla Jesus

Zveřejněno: 06. 12. 2014
Přečteno:
3691 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář