Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

NASTY CRÜE – Rock \'N\' Roll Nation CD 2013, vlastní náklad

O tom, jakou muziku produkují polští NASTY CRÜE už v podstatě vypovídá jejich název. Tím pádem ten, kdo tipuje, že se v následujících řádcích budu věnovat tvorbě pohybující se ve vodách glam/hair metalu (nebo rocku) s jasným vlivem osmdesátých let, má naprostou pravdu. Čtyřčlenná kapela pocházející z Wroclawi se dala dohromady v roce 2009 (údaj z Facebboku, jiný zdroj uvádí 2007) a na svém kontě má dosud pouze dvě nahrávky, konkrétně singl „Rockstar“ (2010, pořízeno ještě v původním, pětičlenném složení) a aktuální CD „Rock 'N' Roll Nation“ vydané loni.

Spíše však než o plnohodnotné CD se v podstatě jedná o EP, jelikož základní část desky obsahuje pouze šest skladeb, které jsou doplněné dvěma bonusy, to všechno dohromady čítá stopáž necelé půlhodinky. Co se týče samotného obsahu alba, tak jak už jsem předeslal, NASTY CRÜE  jednoznačně patří mezi spolky, které se vcelku úspěšně (samozřejmě, že na vyprodané obří arény to už dnes asi nebude) snaží obnovit slávu výše zmíněného stylu, který sklízel největší úspěchy především v osmdesátkách a v posledních letech se opět vrací na (nejen) světovou scénu, důkazem čehož je třeba i mezinárodní úspěch amerických STEEL PANTHER. Pokud si nahrávku pořídíte, ať už ve fyzické nebo elektronické podobě, můžete se těšit na materiál plný výrazných a docela snadno zapamatovatelných melodií, u nichž můžete s úsměvem na rtech potřepat kebulí. Kladem jsou nejen dobré instrumentální výkony muzikantů, ale především pak sborové zpěvy, do kterých se zapojuje kompletní osazenstvo kapely. Největší dojem z celé placky na mě udělala titulní věc „Rock 'N' Roll Nation“, kterou na CD nalezneme hned dvakrát, poprvé obohacenou účastí několika hostujících vokalistů a podruhé pak mezi bonusy, kde má hlavní zpěv na starosti už pouze frontman vystupující pod přezdívkou JJ, který na albu zároveň obsluhuje i klávesy. Druhým bonusem, který mi ale do nahrávky moc nepasuje a klidně bych ho oželel, je song „Jingle Bells“, tedy u nás známé „Rolničky“.

Škoda, že digipack, jehož titulní stránku zdobí obrázek vyvedený v komiksovém duchu, postrádá booklet a nenabízí tudíž zrovna nijak závratné množství informací (chybí například zcela zásadní věc, jakou je rok vydání, který jsem si musel dohledat na netu), ale pár základních údajů zde najdete.

Celkově jsem však s mým prvním setkáním s NASTY CRÜE určitě spokojený a milovníkům výstředních účesů (nezbytný je pochopitelně lak na vlasy /úsměv/), masivních kérek, chlastu, ženských, jointů a dobrého rock'n'rollu, můžu jejich CD určitě doporučit.

Seznam skladeb:

  1. Last Piece Of My Heart
  2. Dope
  3. Ukrainian Prostitute
  4. Stay Tonight
  5. Rock 'N' Roll Nation
  6. Spell On Me
  7. Rock 'N' Roll Nation (bonus, voc JJ)
  8. Jingle Balls (bonus)

Čas: 27:16

Sestava:

  • JJ – sólový zpěv, klávesy
  • Boogie – kytara, zpěv
  • Paulie – basa, zpěv
  • Mintay69 – bicí, zpěv

www.nastycrue.com

Zveřejněno: 12. 09. 2014
Přečteno:
3332 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář