Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

NECROVEN – Perpetual Blasphemies CD 2013, Metalhit.com

Sebrané spisy death metalové, šest úderných songů plných zla, utrpení a lidských hříchů. To je kompilace španělského maniaka Jonathana Reina, který si říká NECROVEN. Ten stojí za všemi nástroji i hlasem. Jeho nadšení pro nejhlubší death metalový underground nezná mezí a od roku 2011 mezi nás náhodně hází různé demonahrávky, jedno EP a zatím jediné řadové album („Worship of Humiliation“ - 2011). Pokaždé máme co do činění s ostatky, kdysi vytvořenými takovými smečkami jako byli (a jsou) GRAVE, NIHILIST, ale i třeba takoví INCANTATION, CONVULSE. Jednoduše by se dalo říct, že fanoušci old schoolu a špíny ve smrticím kovu si oblíznou všechny své mokvající pařáty. Nečekejte nic převratného, nového, to zde nenajdete. Koneckonců doufám, že od podzemních „ztracených“ kapel nikdo nic takového neočekává.

Jonathan chrchlá, praská, zuří, rozvážně přemýšlí i zběsile utíká. Všechny k sobě poskládané songy jsou v podobném tempu. Rozvláčnou temnotu střídá rytmus hromady kostí bortící se k zemi. Je nutné si uvědomit, že se jedná o kompilaci, vhodnou spíše k „náhodnému“ poslechu, než o řadové album, které má (nebo by alespoň mělo mít) jasný začátek a konec. To je také snad jediná věc, která mi na tomto CD vadí, vše působí lehce roztříštěně. Přijde mi, jako by byla nahrávka určena spíš pro poslech v mp3 přehrávači, než na domácí hi-fi věži. Bohužel tento fenomén začíná pronikat i k nám dolů, do pekla. Některé skladby jsou možná až příliš dlouhé. Jako celek se mi pak osvědčilo poslouchat „Perpetual Blasphemies“ jako kulisu k různým pracovním činnostem. Pochválit musím krásně vyvedený, černobílý obal od Marka Riddicka (také obaly ABSU, AVULSED, ARSIS, CENTINEX, COFFINS a mnoho dalších).

Zvukově se jedná o klasický „bordeliózní“ masakr, který my, hrobničtí učni, máme tolik rádi. Vše působí jako řev nějaké příšery, hladové a dlouho zavřené v podzemním vězení. Ta je právě vypuštěna mezi nás a je rozhodnuta se pořádně pomstít. Celá deska smrdí sírou, zatuchlinou, dlouho nevětraným sklepem. Rozhodně se nejedná o žádné velké umění, NECROVEN jsou tu spíš proto, aby vám natrhli ušní bubínky, chytli vás za vlasy, donutili kroutit hlavou a vzývat svoje předky. Hudební profesoři se musejí při jejich produkci chytat za hlavu, skřípat zuby a mluvit o hluku. Taky to není žádná muzika pro zmlsané uši kritiků, ale nářez pro pořádnou páteční akci s podobně zaměřenými kamarády (ozkoušeno a doporučuji - smích!). Přispívá k tomu i určitá monotónnost, která mi ve většině případů hodně vadí, zde mi ale (ani nevím vlastně proč) dělá jen a jen dobře.

Nemám rád kompilace, různé singly, demonahrávky apod. Jsem klasik a obyčejné album je pro mě pořád to nejlepší, co se mi může dostat do ruky. NECROVEN ale musím pochválit. Jestli znáte (a já myslím, že určitě ano) ten pocit, kdy si rozumově zdůvodňujete, proč se vám některá nahrávka nemá líbit. Dokonce si připadáte až „provinile“, jak to, že ostatní s vámi žádné nadšení nesdílí. Jenže na tohle já nehraju. Mně se jednoduše „Perpetual Blasphemies“ v určitém rozpoložení poslouchá velmi dobře. Je jako dávka z injekční stříkačky, která nejdřív štípne (pokud je sestřička nešikovná, tak i zabolí), pak se uvolníte a necháte na sebe tenhle smrtící jed působit. Vaše tělo je odklizeno do sklepa, zazděno, prokleto a vy se probudíte až po mnoha letech na onom světě. Desku NECROVEN si klidně můžete vzít do tašky s sebou. Bude vám příjemným společníkem. Album, které mi připomnělo, že smrt číhá na každém rohu.

Seznam skladeb:

  1. Eradicate the Plague
  2. Abandoned by the Gods
  3. Agony of Visceral Perpetuation
  4. Exhuming the Ancient Presence
  5. Oracle of Martired Souls
  6. Putrid Flesh Veneration

Čas: 26:22

Sestava:

  • Jonathan Reina – všechny nástroje, zpěv


http://necroven.bandcamp.com/
FACEBOOK

http://www.last.fm/music/Necroven
http://www.youtube.com/user/Necrovendeathmetal
http://www.metalhit.com/


Zveřejněno: 16. 10. 2014
Přečteno:
3317 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář