Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

DECAPITATED CHRIST – Arcane Impurity Ceremonies CD 2014, F.D.A. Rekotz

Tak tohle je pravé nefalšované kladivo na čarodějnice, přátelé! Hranice je opět zapálena, v očích kněží jsou vidět jiskry nadšení a hlavní jezuita se usmívá do své kápě. Co na tom, že za oběť byla vybrána ztělesněná nevinnost. Oheň olizuje nohy ženy ječící do světa poslední zbytky nespravedlnosti. Dav se baví a za rohem se usmívá samotný Satan. Zase si může připsat do své ohořelé knihy další špatný skutek. Kousek opodál, na ze dřeva postaveném pódiu, do toho řežou hlava nehlava španělští mistři nihilismu a rouhání DECAPITATED CHRIST. Na své čtvrté desce zpívají o smrti, násilí a dalších věcech, které provázejí lidstvo od pradávna. Nebojí se ani blacku ani thrashe. Základem je death metal. Prostředky mohou ale být v podstatě jakékoliv, důležitý je výsledek. Zde je to absolutní temnota. Člověk si při poslechu opravdu přijde jako na nějaké středověké bezbožné seanci.

Nová deska jako by byla ještě víc temnější, zlostnější, rouhavější, rozmáchlejší a drsnější. Možná tomu přispívá mocnější zvuk nebo větší „sehranost“ celé kapely, nevím. Každopádně, oproti mnou dříve recenzované předchozí desce „The Perishing Empire of Lies“, mi přijde novinka ucelenější, sevřenější a pevnější v základech. Jestliže jsem minule vyžadoval od kapely více šťávy a krve, byl jsem vyslyšen. Tady máme co do činění s partou krvelačných vlkodlaků, kterým od huby odkapávají sliny plné zlosti a vzteku. Dnes už se nejedná o nějaká kolem sebe ze zábavy kousající štěňata, ale o zkušené, vyzrálé lovce. DECAPITATED CHRIST přesně vědí, na jakou vlnu jsou současní old schooloví fanoušci naladěni a jejich zásahy jsou přesné, kruté a bezcitné. Dovedou navodit atmosféru beznaděje, smrti i strachu. Při poslechu alba se ocitáme „opravdu“ na nějakém starém pohřebišti, které by mohlo vyprávět nekonečné příběhy o lidském utrpení. Je to jako marné, zbytečné volání o pomoc a modlitby ke všem svatým, které nebudou nikdy vyslyšeny. Následovat bude jenom tma.

DECAPITATED CHRIST jsou klasici každým coulem. V jejich tvorbě můžeme nalézt vlivy od amerických tmářů INCANTATION, IMMOLATION, OBITUARY přes evropské seveřany GRAVE, NIHILIST, až k uctívaným BOLT THROWER, BENEDICTION nebo dokonce k brazilským HEADHUNTER D.C. Ano, všechno, co je zde předkládáno, bylo již mnohokrát vyřčeno. A určitě ještě mnohokrát bude. Tady je to podáváno s gustem starých gurmánů, s chutí labužníků i přístupem zručných řemeslníků. Nic nového pod sluncem, zajisté. Ale přesto chutné. Pořád je mi milejší krvavý, syrový flák masa, než krásně zabalený, barvami a reklamou hrající prefabrikát. „Arcane Impurity Ceremonies“ je jako tvrdý kopanec do vaší hlavy. Kolem vás se roztančí díky parádnímu „zahuhlanému“ zvuku (Dan Swano) jiskry ve tvaru pentagramu a vy pak budete jen užasle sedět a dokola si prohlížet obal od mistra Ceasara Valladerse. Nevím sice, jak zachutná nahrávka dnešní zmlsané generaci, ale myslím, že zrovna těmto Španělům je to asi úplně jedno. Pohybují se v undergroundu již od roku 2005 a dávno už vědí své.

Arcane Impurity Ceremonies“ mi připomíná jeden zážitek z dětství, kdy jsem se ocitl na vesnici u řezníka. Ten obrovskou palicí drtil stehenní kosti den předtím poražených zvířat. Každá rána mě tenkrát bolela, pálila a bylo mi, jako bych byl na tom obrovském stole já sám. Nějak podobně to mám i s touto deskou. Také mě nenechává v klidu a rozhodně není jen obyčejnou kulisou. Vždy mě strhne dolů do podsvětí, odkud DECAPITATED CHRIST vzešli, rozseká mě na malé kousky a vtáhne do černého chrámu, kde se dějí věci, o niž by církev rozhodně vědět neměla. Oceňuji sílu, uvěřitelnost, temnost, opravdovost. Pokud vám tyto vlastnosti stačí, budete určitě spokojeni jako já. Pokud hledáte u muziky něco jiného, koukejte raději mazat pryč (smích). Pravý, poctivý, starý undergroundový death metal od pravověrných španělských kacířů! Peklo!

Seznam skladeb:

  1. And the Carnage Begins
  2. The One Who Marches Behind the Line
  3. Human-Eating Herd of the Damned
  4. Hell’s Everything
  5. Sabbath of the Blind Dead
  6. When War Brings Glory (Cenotaph 666)
  7. Hexenhammer
  8. Those Who Walk Slowly
  9. Ancestral Rites Evoking Primigenium Horrors


Čas: 39:10

Sestava:

  • BlastHagel – bicí
  • Ghorth – kytara
  • CesarCold – basa
  • Paingrinder – zpěv
  • Desecrator – kytara


http://decapitatedchrist.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/decapitatedchrist
http://www.myspace.com/thetruedecapitatedchrist
http://www.reverbnation.com/decapitatedchrist
http://www.fda-rekotz.com/


Zveřejněno: 18. 05. 2014
Přečteno:
3411 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář