Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

VENUSIAN DEATH CELL – Halloween V: Halloween Horror CD-R 2013, vlastní náklad

Po světě běhá hodně šílenců. Kolikrát mám pocit, že už jejich počty přesahují únosnou míru. Jedním z nich je i David Vora, který náš server pravidelně zásobuje svými doma nahranými CD. Byl jsem už dopředu varován, že něco takového jsem ještě neslyšel. Abych pravdu řekl, tak slyšel. Podobný chaos a zmatek zažívám každý den, když přijdu ráno do práce. Stroje, okolo kterých musím projít do kanceláře, vydávají podobné zvuky. I když musím přiznat, že ty mají alespoň nějaký „rytmus“. VENUSIAN DEATH CELL se vlastně nikdy nedal poslouchat. Není tomu jinak ani na „Halloweeen V: Halloween Horror“. David Vora se pořád nenaučil hrát a dokonce ani jako sranda to není vtipné. V dnešní době jsou v určitých „intelektuálních kruzích“ sice občas vydávána podobná zvěrstva za umění, ale to nemění nic na tom, že pro „normálního posluchače“ v podstatě nedává CD vůbec žádný „smysl“ a troufám si tvrdit, že odradí po pár prvních „tónech“ každého, kdo není pod vlivem drog.

Nevím, jak je na tom tento „muzikant“ se svým duševním zdravím, ale podobná produkce by se hodila spíše do nějaké léčebny pro duševně choré, než na CD. Je mi až trapné, cokoliv dál psát, protože si nejsem moc jist, zda to celé není jen legrace, která slouží pouze pro pobavení pár Davidových známých. Fascinuje mě vytrvalost, s jakou se tento Ir svým preludiím věnuje. Ta sveřepost je opravdu někde až na samé hranici zdravého rozumu. Špatný zvuk, zahuhlaný hlas, v podstatě všude jen samá disharmonie. Tu doplňuje obal, který by mohl klidně během pár okamžiků vystřihnout jakýkoliv žák mateřské školky. Osobně jsem se nejvíce „nasmál“ nad samotnými texty. Tolik klišé jsem už dlouho nikde neslyšel. No, vlastně tady musím být spravedlivý. Některé kapely jsou na tom dneska hodně podobně, ale ty alespoň k tomu dodávají občas trošku více vstřebatelnou muziku.

„Halloweeen V: Halloween Horror“ mi přijde jako takový dopis, který píše nějaký nemocný člověk ze své cely v pavilonu pro jedince s nějakou lehčí formou duševní nemoci. Udělal jsem jednu obrovskou chybu, převedl jsem si poctivě CD do MP3 formátu a pokoušel se je poslouchat na sluchátkách cestou ráno do práce. Po deseti minutách jsem si je musel sundat, protože mě to zkrátka „bolelo“. Také jsem měl obavy, aby se u mě nespustil epileptický záchvat. Obzvláště v kombinaci s blikající lampou v jednom temném podchodu jsem si připadal jako zvíře právě chycené do klece. Davidovu tvorbu je tedy klidně možné doporučit pro výslechy vězňů při různých válečných příležitostech. Pustit to ještě někdo jednou v životě mně, tak přiznám i to, co nevím!

Dá se dodat ještě něco navíc? Myslím, že už bylo řečeno vše. Doufám, že už nikdy v životě VENUSIAN DEATH CELL neuslyším. Davidovi doporučuji, aby se věnoval raději něčemu jinému, než je „hudba“, „texty“ a „grafika“. Jestli mi tohle ještě někdo pustí, tak si vlastnoručně raději propíchnu ušní bubínky. Vždycky jsem si říkal, že nejhorší hudební zážitek jsem již zažil při poslechu některých mých neoblíbených komerčních kapel znějících pravidelně a pořád dokola z našich „veselých“ rádií, ale není to pravda. VENUSIAN DEATH CELL je horší a přesahuje jakékoliv hranice i nedobrého vkusu a vlastně i hudby. Davide, prosím tě moc, už nikdy nic neposílej!

Seznam skladeb:

  1. I Cold Cancor
  2. Zoology Denied
  3. Excelsior
  4. The Temple
  5. The Psychic
  6. Halloweeen V: Halloween Horror
  7. Romancy
  8. Zambie Flesh Fater
  9. For you
  10. Lucifer
  11. Winds

Čas:
11:50

Sestava:
  • David Vora – všechny nástroje, zpěv


http://www.last.fm/music/Venusian+Death+Cell


Zveřejněno: 31. 12. 2013
Přečteno:
3531 x
Hodnocení autora:
1 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

02. 01. 2014 18:56 napsal/a Johan
Letos...
jsme si žertík odpustili :-) Ale datum vydání týhle blbosti nebyl zvolenej náhodně, to přiznávám. Jinak příště to Peťane recenzuješ právě ty, je na tobě řada :-) Zatím si VDC drží krásnej průměr, z asi pěti nebo kolika recenzí má pěknej jeden bod :-)
02. 01. 2014 17:56 napsal/a Peťan
kurňa
já myslel, že jde o silvestrovský žertík a ono to vážně existuje...
31. 12. 2013 18:26 napsal/a thomas
booklet
náhodou ten booklet je skvělej.:-) a podle písma, pokud je to jeho, to na idiota nevypadá :-)
31. 12. 2013 16:23 napsal/a 4H
To snad není možné
:-) :-)
31. 12. 2013 10:27 napsal/a prepil
ústav
To je ono? http://www.youtube.com/watch?v=yR0RjGHzCcY Tak to je vážně psycho:-) A ještě víc mě zaráží, že se to tam i někomu líbí. To je blbé i jako vtip.. :-)