Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

CHURCH OF THE DEAD – Vol. 2 Terror Tales EP 2013, vlastní vydání

Tři EP během jednoho roku. Vždy jen po pár skladbách. Zajímavý přístup. Mně se dostal do ruky jen jejich druhý letošní počin s názvem „Vol. 2 Terror Tales“. Finský old school death metal mám rád, tak jsem se tentokrát na CD těšil. Držím teď v ruce klasický booklet plný lebek, hrobů a všech těch propriet, které k tomuto blahodárnému stylu patří jako k mrtvému zimník. Bohužel nikde není uveden autor coveru, tak mu nemohu zaslat malé poděkování. Jedná se totiž přesně o tu pravou poctivou práci, která se mi vždycky líbila. Obzvláště ta krysa na zadní straně EP je vyvedena tak realisticky, že jsem se ihned ocitl v nějakém „příjemném“ zahnívajícím finském sklepení. Ve zdejším metalovém podhoubí to v současné době pořádně bují (vzpomeňme třeba jen skvělé smečky GOREPHILI a SWALLOWED, ve kterých pánové z této kapely také působili), což mi dělá jen a jen dobře na mé již notně zčernalé duši. Konečně se ke mně z této země také dostane po dlouhé době něco jiného než „krásné melodie s ještě hezčí zpěvačkou“ (smích).

Texty jsou plné toho nejhutnějšího okultismu, hororových témat a smrti v tom nehrubším slova smyslu. Ty tři zmiňované songy jsou nespoutané a jakoby vytržené z nějaké podzemní kobky. Brodíte se zde bez ladu a skladu poházenými hromadami mrtvol a všechny vaše smysly trpí těmi nejkrutějšími bolestmi. Zastřený hlas a zrezivělý zvuk jak z nějakého starého dávno opuštěného sklepení tomu všemu dodávají pořádný kus té správné old schoolové patiny. Tohle je přesně ten typ chorobného death metalu, kterému buď zcela propadnete, nebo jen odvrátíte znechuceně hlavu. Mám pro podobnou špínu poslední dobou velkou srdeční slabost a tak si tentokrát poslech doopravdy užívám. Odkazy na smečky jako jsou američtí AUTOPSY a CANNIBAL CORPSE, švédští (staří) ENTOMBED, dále pak na LITHURGII, GHOUL PATROL, IMPETIGO, TEMPLES, hororovou NECROPHAGII nebo snad i ve střípkách starší AVULSED jsou jasným vodítkem pro ty, kdo mají rádi do death metalu vložené kousky grindu, thrashe, těžkého doomu i temného blacku. To vše je pak zabaleno v totálně „punkovém přístupu“.

Nahrávalo se v Aanivallila Studiu a mastering byl proveden v Seawolf Studiu. Líbí se mi, že jsou všechny nástroje i zpěv krásně čitelné, ale zároveň nepostrádají tolik důležitý a potřebný náboj, energii a hlavně „ŠPÍNU“. Zkrátka, řeže to pořádně a já jen lituji, že nemám u sebe i ostatní dvě letos vydané EP. Už jen to intro, při kterém se nějaké paní přihodí spousta špatných věcí, na mých zádech vyvolává menší námrazu. Vše je zde velmi syrové, studené, zcela odlidštěné. Okolo vás proudí z reproduktorů smrtelné tóny „Vol. 2 Terror Tales“ a vaše podvědomí vám zavelí trošku se schoulit do sebe samého. Není to vyloženě strach (jsme přece tvrdí posluchači extrémní muziky, ne?), ale spíše podvědomý reflex k zajištění vlastní „bezpečnosti“. Vnímavější jedinci možná zjistí časem pár změn ve svém chování. Ale nebojte, to je zcela přirozené. I zvíře bývá v „ohrožení“ více ostražité. Tady se hraje hezky postaru a tak není divu, že by se tato nahrávka měla vnímat „pudově“.

Tři hřeby by asi na ukřižování nestačily (nejsem zase takový znalec tohoto způsobu umírání), ale na přichycení k obrácenému kříži jsou určitě zcela dostačující. Stejně tak i trojice smrtonosných skladeb z ochutnávkového EP mě „bolí“ a zároveň mi dělá velmi dobře. Stejně jako si bigotní věřící libují ve stigmatech, tak já se rád převaluji v podobných smrtících melodiích. Posílám do Finska vysoké hodnocení, protože tohle je pro mě krásný kousek muziky. K tomu ještě provedený na velmi zdařilém CD (grafika, texty apod.). Můžeme snad my „staří“ chtít ještě něco víc? Já rozhodně ne. Mám rád desky, u kterých mi je zcela jasné, že peklo opravdu existuje. Není moc dál o čem se bavit. Obraťte všechny kříže, pusťte si CHURCH OF THE DEAD  a ostatní už přijde samo. Totální INFERNO!

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Something Came out of the Woods
  3. Maggots in your Brain
  4. Hole in the Head


Čas: 15:41


Sestava:

  • Antti Poutanen – basa
  • Tommi Makkonen – bicí
  • Kride Lahti – kytara
  • Jukka Pihlajaniemi – zpěv


https://www.facebook.com/ChurchOfTheDead
http://churchofthedead.net/
http://www.reverbnation.com/churchofthedead


Zveřejněno: 03. 01. 2014
Přečteno:
3569 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář