Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

ANESTESIA -Satisfied CD 2001 - Cephalic / Napalmed

A máme tady další letité harcovníky, kteří mají za sebou více než 10 let hraní.V mých rukách přistálo ne zrovna čerstvé dílko, vždyť nahrávka pochází z roku 2000. Původně vyšlo CD v roce 2001 pod Cephalic, kterým s dolisem následně pomohl Napalmed.

Pamatuje si tady někdo zkratku IPCHO? Pro mladší generaci to dešifruju ? improvizovaná protichemická ochrana, tak nám to ládovali do hlav při branné výchově za komančů. A zhruba něco jako IPCHO má na sobě figura na titulu obalu ? skutečně divný motiv. Co je uvnitř origoš obalu těžko říci, neb promáček je jen o dvou listech made in kopírka.

Zatím jsem s Anestesií neměl tu čest, takže jdeme na to. A začátek je jízda v ultrarychlém tepmu ? thrashcore bych to nazval. Škoda, že nasazení nevydrží celou první skladbu, druhá polovina už je pomalejší. Změny temp, to je nit, která se táhne celou nahrávkou, která díky tomu uniká před stereotypem a v okamžiku, kdy by mohla zahrozit nuda, se začne dít něco jiného. Stylově se to mele od skočného HC až někam k death metalu. Pánové jednak zvládají nástroje s přehledem (aby taky ne, po těch letech), jednak nemají strach sem tam se zvukem zaexperimentovat. Pestrý vokál se pohybuje od coreového křiku přes řev, murmůrek až k zefektovanému hlasu v pozoruhodném songu U.F.O.E.T.

I když texty dodány nebyly, máme tu dnes internet, tam jsou, a dokonce v češtině, takže jen krátce ? žádný bláboly, ale ani žádný radostný věci, většinou pocity nějakých nešťastníků. Vymyká se zase U.F.O.E.T., kde návštěvník z vesmíru končí jako reklamní mediální hračka.

Zvuk vyrobený v Hostivaři odpovídá pověsti jednoho z našich nej studií, tady je to bez výhrad. Ono vlastně ani není co vytýkat ? Anestesia opravdu mohou být ?spokojení?.

Čas: 27:41

www.volny.cz/anestesia


Zveřejněno: 16. 12. 2004
Přečteno:
3734 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář