Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

MetalGate Massacre vol.4: prostě epický závěr!

sobotu 20. dubna 2013 proběhlo v pražském Matrix klubu velké finále čtvrtého ročníku soutěže metalových kapel MetalGate Massacre. Pro čtveřici soutěžních kapel, pražskou hardcore-indie kapelu Attack The Hero, rovněž pražskou thrash-death metalovou formaci Spreading Dread, olomoucké metalcore-nu metalové uskupení Sunset Trail a libereckou rock-metalovou kapelu Nobody Knows se příslovečně lámal chleba, jelikož ve hře bylo celkové vítězství ve čtvrtém ročníku.

A podle toho to vypadalo! Veškeré soutěžní kapely nejen že hrály jako o život, ale navíc přilákaly neuvěřitelný dav svých příznivců o síle 550 hlav, z čehož se 483 fanoušků svým hlasováním zapojilo do rozhodnutí o vítězi čtvrtého ročníku.

Kromě diváků rozhodovala taktéž odborná porota ve složení: Bruno Kovařík (zpěvák a baskytarista české death metalové ikony Hypnos), Dan Pavlík (zpěvák a kytarista hronovské death metalové stálice Tortharry), Ladislav Oliva (spolupořadatel výročních cen Břitva, redaktor webzinů Abyss a Aardvark), Bohouš Němec (hudební publicista, moderátor na Rádiu 1 a Radiu Beat) a Jan „Johan“ Filip (šéfredaktor webzinu Fobia). Váha hlasů každého z porotců tvořila 5% z celkového počtu hlasujících diváků. Při počtu 483 to tedy bylo 24 hlasů na každého člena.

A jak to tedy celé dopadlo? Vítězem čtvrtého ročníku MetalGate Massacre se stala kapela Nobody Knows, která od diváků obdržela 165 hlasů, od poroty 48, celkem tedy 213 hlasů. Druhé místo obsadili Spreading Dread s 141 hlasy od diváků, 24 od poroty, celkem tedy se 165 hlasy. Třetí místo pak Attack The Hero se 103 hlasy od diváků, 24 od poroty, tedy se 127 hlasy celkem a závěrečná čtvrtá pozice připadla Sunset Trail se 74 hlasy od diváků, 24 od poroty, celkem tedy s 98 hlasy.

Vzhledem ke svému vítězství tak Nobody Knows získali vydání desky u MetalGate Records, honorované vystoupení na jubilejním pátém MetalGate Czech Death Festu. Dále pak sud piva od Matrix klubu, koncert v klubu a další. Zkrátka nepřišli ani ostatní finalisté, na které čekaly mimo jiné poukázky na nákup zboží v Music City či Metalshopu, elektronické předplatné časopisu Muzikus a výrobu vlastních triček u Crystal Productions.

Příslovečnou třešničkou na dortu velkého finále bylo pak famózní vystoupení již zmíněné deathové ikony Hypnos.

Čtvrtý ročník MetalGate Massacre je za námi a my bychom rádi poděkovali porotě, spolupořadatelům a partnerům soutěže, tedy Matrix klubu, společnostem Music City, Metashop.cz a Crystal Productions, studiu Kocis a webzinům Fobia, Abyss, Muzikus a Marast Music, za jejich participaci. Díky taktéž patří všem kapelám, které do toho letos šly, a v neposlední řadě též všem fanouškům, kteří svojí účastí a hlasováním pomohli dotáhnout tento ročník do zdárného konce.

Budeme se na vás těšit na některé z dalších našich akcí a nebojte, MetalGate Massacre se vrátí, tentokráte se svým jubilejním pátým ročníkem!

www.metalgate.cz


Zveřejněno: 26. 04. 2013
Přečteno:
3354 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář