Nejbližší koncerty
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

18. 5. 2013 Praha – Modrá Vopice

Letos to bude už 14 let, co si parta muzikantů z pražského death/grindového podhoubí, jen tak pro radost založila goregrindový "odpočinkový" projekt AHUMADO GRANUJO. Hoši tenkrát neměli žádné velké ambice, jen si občas zahrát, snad vypotit nějaké to demo a možná i trochu šokovat tehdejší tuzemskou scénu, která byla až příliš přeslazená vlnou doom metalových kapel se zpívajícími modelkami v čele.
      
AHUMADO, se stalo kultem takřka přes noc. Houpavý goregrind, kterým kapela oblažila tehdejší undergroundovou scénu, zapůsobil jako zjevení. Velkou devizou byl skvělý zpěv tehdejšího frontmena Davida, smysl pro humor a samozřejmě skvělé riffy, které učinily skladby nesmrtelnými.
       
Zlatým hřebem v diskografii se stalo album "Splatter tekk", které se dočkalo už několika reedicí a na spadnutí prý je snad už i jeho vinylová podoba. Kolik kapel zařadilo cover od Ahumada do svého repertoáru, si netroufám tipnout, ale dají se dohledat po celém Světě a všech kontinentech. Po několikaleté odmlce, se kapela vrátila zpět, post zpěváka, již nebylo možné obsadit původním vokalistou, který už léta, víceméně marně bojuje se svoji heroino/subutexovou závislostí a mikrofonu se chytil Burák (též JG-AI). Kapela odehrála několik větších festivalů po Evropě, loni absolovala mexické turné a pár tuzemských akcí.
       
Letos AHUMADO čeká vystoupení na americkém Maryland festu, následné tour, které se opět stočí do Mexika, účast na OEF v Trutnově a spousta dalších skvělých koncertů. Zdali nás kapela překvapí i novým albem je zatím ve hvězdách. Největším překvapením v těchto dnech je ohlášení nového vokalisty Vokatého (jinak Destructive Explosion of Anal Garland).
      
Pražský koncert AHUMADA, bude zároveň poslední možností vidět kapelu před jejich odletem do Ameriky. Na domovské půdě, tedy v Praze, a to v klubu si je budete moci užít po velice, velice dlouhé době (což znamená, že jsem línej to už dohledat).

Den, před pražským koncertem, vystoupí Ahumado i v Drážďanském klubu Skullcrusher , kde se o podium společně podělí s holandskými FUBAR a francouzskými WARFUCK. Slovo dalo slovo a tyhle dvě skvělé kapely budete mít možnost vidět naživo i na pražském koncertě ! FUBAR se pohybují na grind coreové scéně již též nějakým tím dvanáctým rokem. Za dobu své existence, vydali několik splitek, například se Splitter, Silvester Stalyne či Blood I Bleed a dvě dlouhohrající alba, z nichž to novější "Lead Us to War" vyšlo loni u Hammerheart records, kteří mají na svědomí třeba i poslední desky Macabre, Coffins či Collision. Zpěváka FUBAR můžete znát též i z jeho působení v Suppository.

Francouzské schizoidní duo WARFUCK funguje teprve 2 roky a  má na kontě první album "The Weak & The Wicked", které je k mání na CD i LP. Jejich živé podání grindu je velice impulsivní. Jsou si vědomi, toho, že pokud budou pokračovat stále jen jako duo (bicí + kytara,zpěv), musí být jejich koncerty naprosto strhující, aby jejich line up nebyl považován za minus. To co ale dokazují na podiu, vypovídá jasně v jejich prospěch !

další kapely v jednání..

cena: 180,-
info: www.neonarcis.com
www.bandzone.cz/ahumadogranujo
www.myspace.com/fubar
www.myspace.com/580475315

Zveřejněno: 03. 04. 2013
Přečteno:
3395 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář