Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

CRAUTI BOILED – Crauti Boiled EP 2012, vlastní náklad

Italská kapela CRAUTI BOILED hraje údajně gastro grind. Přesně netuším, co má tento termín znamenat, ale asi to bude velká sranda. Zřejmě to bude souviset s názvem kapely, který v překladu znamená vařené zelí. Co se týká hudební stránky věci, je jejich EP na koleně udělaná a silně neumětelská nahrávka.

CRAUTI BOILED jsou typickým případem nadšenců, kteří mají rádi grindcore, chtěli by také něco vytvořit, ale neví jak na to. Se sháněním bubeníka si chlapci nedělali velkou hlavu, na co taky, když mají doma počítač, a žádný z nich na buben neumí. Potom ty bicí party tak ale i zní, každý si domyslí jak to asi vypadá. Kytara? Popravdě jsem jí mockrát neslyšel a netuším jestli to nehraje jen zbustrovaná basa, na kterou se basák začal učit hrát před týdnem. A tak je to se vším. Celé to působí hrozně dětsky a amatérsky.

U každé z šesti věcí nechybí intro. Lze zaslechnout zvuky od prdění, italského proslovu, zřejmě nějakého politika, až po titulní znělku ze seriálu To je vražda, napsala... chudák Jessica.  Sem tam do toho guláše CRAUTI BOILED nasamplují melodie či motivy z jiného než grindcoreového světa (rokenrol, techno). Samozřejmě nemůže chybět ani kanální řev.

Netuším, jaký je hlubší smysl tohoto spolku, který se se svými nástroji teprve seznamuje a tudíž ani není schopný realizovat své nápady. CRAUTI BOILED nemohou čekat, že z tohoto EP bude někdo nadšený a pronášet na jejich adresu pochvalná slova. To prostě nejde. Když si dám ve vyhledávači kapel na Bandzone škatulku grind, takovýchto „sranda“ projektů mi vyleze nepočítatelně. Stejně tak tomu je po celém světě.

CD se mi dostalo do ruky ve vypálené verzi, s černobílým okopírovaným obalem a stránkou s názvy songů. Doufám, že není oficiálně vylisováno a prodáváno. To už by bylo vážně moc.

Čas: 12:43

Seznam skladeb:
  1. Smells like Crauti Boiled
  2. Enter Fartman
  3. Garbage Dump Prom
  4. Jessica Fletcher vs Mexican Narcos
  5. Beppe Bigazzi´s Cat Flesh and the Power it Holds
  6. BONUS Napolitan (demo)
http://www.facebook.com/crautiboiled

Zveřejněno: 17. 10. 2012
Přečteno:
3336 x
Hodnocení autora:
2 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář